Viceprimărița Clujului, Anna Horvath, a intrat în vizorul DNA, într-o anchetă care vizează finanțarea campaniei electorale din iunie 2016

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Cluj (DNA) au descins în cursul acestei zile de luni, 10 octombrie, la Primăria Cluj-Napoca, de unde au ridicat o serie de documente și acte din biroul Annei Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

anna-horvath

Anna Horvath a fost dusă la audieri în jurul orei 18:00, iar obiectul anchetei în care este vizată este finanțarea campaniei electorale din luna iunie 2016. Aceasta a părăsit sediul DNA Cluj în jurul orei 20:30, însoțită de avocatul ei, fără a da declarații despre caz.

Procurorii au efectuat verificări și la domiciliul personal al viceprimarului, de unde au ridicat alte documente și au examinat calculatorul personal.

Procurorii DNA Cluj au chemat-o și pe șefa Direcției de Urbanism din Primăria Cluj-Napoca, Corina Ciuban, la audieri, dar aceasta a fost lăsată să plece acasă în jurul orei 17.00.

„În această dimineață, DNA a efectuat percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca și la domiciliul a doi dintre consilierii mei personali. Se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016.

Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si reprezint UDMR în aceasta instituție. În tot acest timp am acționat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aștept ca și procurorii DNA să își exercite atribuțiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziția lor.

În măsura în care ancheta ne va permite, vom da publicității toate informațiile necesare”, a spus Anna Horvath pe pagina ei oficială de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.