Victor Ponta: Guvernul va continua politica de sprijin a învățământului superior

victor pontaPremierul Victor Ponta a transmis, marți, un mesaj privind începutul noului an școlar universitar în care afirmă că Guvernul va continua politica de sprijin a învățământului superior, potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES.

„Astăzi, la începutul unui nou an universitar, o nouă generație de studenți face primii pași în sălile și amfiteatrele instituțiilor de învățământ superior. În numele Guvernului României urez tuturor studenților un an plin de realizări, iar cadrelor didactice care îi vor îndruma—putere de muncă, înțelepciune și răbdare, pentru că au o responsabilitate enormă în a pregăti viitoarele elite românești”, arată sursa citată.

Premierul susține că „învățământul superior face eforturi pentru a se conecta cât mai clar la dezvoltările din plan european și internațional și pentru a deveni mai competitiv pe o piață tot mai concurențială, în care capacitatea de adaptare și de inovație a devenit criteriu de departajare”.

„Mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca școala românească superioară să atingă acel nivel de performanță pe care ni-l dorim și de care societatea românească are nevoie. Am însă încredere că vom reuși. Suntem pe drumul cel bun și, dacă vom acorda mai mult respect profesorilor și studenților, atunci vom vedea și rezultatele”, completează Ponta.

El punctează că este conștient de faptul că învățământul românesc se confruntă în continuare cu lipsuri, dar arată că evoluțiile pozitive sunt simțite în mod cert. Astfel, premierul indică faptul că Guvernul a crescut absorbția fondurilor europene, cu care se poate aduce un sprijin finanțării educației superioare, „chiar dacă bugetul este încă prea mic”.

El conchide că Guvernul României va continua politica de sprijin a învățământului superior și urează mult succes tuturor celor care încep, marți, din nou școala. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.