Victor Ponta: „Parlamentul rămâne la bugetul din 2012”

Premierul României, Victor Ponta, a anunţat că bugetul parlamentului în anul 2013 va fi la fel ca în acest an, chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor din 9 decembrie 2012, potrivit Hotnews.

„Îi felicit pe toţi noii parlamentari, dar le dau o veste: bugetul pe 2013 al Parlamentului va rămâne identic cu cel din 2012. Adică, exact cu aceiaşi bani, Camera Deputaţilor şi Senatul trebuie să se gospodărească. Asta înseamnă că, probabil, parlamentarii vor avea salarii sau sume forfetare mai mici sau cheltuieli mai mici. Important este că mi se pare şi consider anormal şi inacceptabil ca Parlamentul să aibă un buget mai mare doar pentru că are un număr mai mare de parlamentari. Deci, sunt mai mulţi parlamentari, nu mai pot fi reduşi acum, însă bugetul va rămâne acelaşi. Deci, cu aceeaşi bani din 2012, de la 470 trebuie să se gospodărească 580”, a spus Ponta în direct la o televiziune naţională.

Premierul l-a înţepat din nou pe Băsescu. Acesta a adăugat că şi Preşedinţia trebuie să fie mai închisă la buzunare, la fel ca Guvernul şi Parlamentul.

Premierul a oferit ca exemplu de risipă a banilor publici faptul că la nivelul Preşedinţiei se închiriază „ditamai” avionul Tarom cu 100 locuri, care stă pe pistă trei zile aşteptând un singur om, în timp ce el, ca prim-ministru, apelează la cursele de linie ale companiei aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.