Victorie categorica la debutul in FIBA Europe Cup pentru campioana U-Banca Transilvania!

U-Banca Transilvania s-a impus de o maniera categoria in prima etapa a Grupei E a FIBA Europe Cup 2017-2018, împotriva echipei turce Istanbul BBSK, caruia i-a administrat o infrangere fara drept de apel, 90-69 (30-16, 20-24, 17-13, 23-16), la capatul unui meci controlat autoritar de clujeni.

Clujul a început in forta meciul, cu o apărare precisă, mobilă și agresivă, care a încurcat vizibil atacul turcilor, care au mizat la început pe angajarea lui Bircevic sub panou, însă apărarea a strâns de fiecare dată eficient în jurul lui, astfel că adversarii au schimbat tactica. 

Defensiva elevilor pregatiti de Mihai Silvasan s-a adaptat, însă, rapid la schimbări, astfel că Istanbul BBSK a avut un prim sfert foarte chinuit pe finalizare, iar gazdele au funcționat perfect și la acest capitol. Kuti Nandor și Ousmane Barro au punctat spectaculos, Watson a tras de la distanță, Sakic a făcut de toate și prima perioadă se încheie cu un neverosimil 30-16.

La reluare, Mihai Silvășan a schimbat efectivul, iar terenul a părut să se încline spre coșul echipei clujene. Turcii au pus rapid un parțial de 14-0, cu care au redus deficitul de pe tabelă la doar două puncte, în doar un minut și jumătate de joc! Ca la hochei, antrenorul U-Banca Transilvania a schimbat linia și, ca prin miracol, terenul s-a înclinat din nou spre panoul turc. S-a făcut 39-30 la jumătatea sfertului și 42-32 după un and-one transformat de Ousmane Barro

Până la pauză, fiecare echipă a mai înscris fix opt puncte, astfel că scorul s-a rotunjit în dreptul fiecăreia: 50-40 la finalul sfertului al doilea. 

Sakic, Barro și Kromah trecuseră deja de borna de 10 puncte, în timp ce de la Istanbul BBSK doar fundașul Thomson a reușit acest lucru, având în cont 15 puncte. 

Sfertul al treilea a debutat cu oaspeții la conducerea jocului, aceștia reușind din nou un run important, de 7-0. Replica U-Banca Transilvania nu s-a lăsat așteptată, iar pe parcursul secvenței ambii antrenori au schimbat registrul tactic în câteva rânduri. S-a pus mare preț pe defensive, astfel că sfertul a fost sărac în reușite, însă totuși echipa noastră a reușit să își crească ecartul la 14 puncte, scor 67-53.

Ultima perioadă a fost controlată de băieții lui Mihai Silvășan, indiferent că turcii au apărat agresiv tot terenul sau au încercat scheme pentru aruncările de la distanță, nimic nu le-a ieșit. 

U-Banca Transilvania debutează astfel cu dreptul în sezonul regulat al FIBA Europe Cup.

„Turcii erau favoriți prin prisma numelor pe care le au în echipă, au jucători de top în Europa, plătiți foarte bine, noi nu ne permitem așa ceva. Însă astăzi a fost o demonstrație că nu câștigă tot timpul banii, și noi avem jucători buni în echipă, care încearcă și muncesc să devină o echipă puternică, să avem mentalitate de învingători. Orice se întâmplă, oricât de proastă este ziua pe care o ai, trebuie să găsești soluții să învingi. I-am surprins puțin cu apărarea noastră zonă, le-am încetinit jocul și nu au găsit foarte multe soluții, iar pe statistică am fost superiori din toate punctele de vedere, la absolut toate capitolele. E foarte important că am început cu victorie, urmează trei meciuri în deplasare, o perioadă infernală, vom fi foarte mult plecați. Îi dedicăm victoria lui Mircea Cristescu, care trece prin momente dificile, îi suntem alături!”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan. 

„A fost un meci greu, împotriva unul adversar bun. Am încercat să nu ne abatem de la principiile noastre de joc, să stăm în apărare și să atacăm așa cum ne-am antrenat. Este un început bun în FIBA Europe Cup, cu o victorie, trebuie să construim în continuare și vom vedea ce va fi. Nu sunt convins că am devenit noi favorita grupei, ce știu este că vom încerca în fiecare meci să fim cea mai bună versiune a noastră. Fanii au fost grozavi, am avut practic un al șaselea jucător, ne-au dat energie, sperăm că vor veni în continuare la toate meciurile noastre să ne susțină!”, a sustinut jucatorul Lassasn Kromah.

U-BT Cluj face parte din grupa E a competitiei FIBA Europe Cup, alaturi de formatiile Lukoil Academic, Dinamo Tbilisi si Istanbul BBSK. 

Urmatorul joc oficial va avea loc in campionat, cu Dinamo, sambata, 21 octombrie, de la ora 17:00, in etapa a 3-a a Ligii Nationale. Meciul nu va fi televizat.

FOTO: Nagy Melinda / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.