Victorie categorică pentru „U” Cluj pe sinteticul de la Târgu Jiu, cu Pandurii!

Universitatea Cluj a plecat cu toate cele trei puncte puse în joc din deplasarea de la Târgu Jiu, după victoria facilă obţinută miercuri, 28 noiembrie, scor 1-5 (0-2), într-o partidă care a contat pentru etapa a 19-a a Ligii a 2-a.

Pe un teren sintetic la Târgu Jiu, care a devenit îmbibat de lapoviţa căzută, jucătorii ambelor formaţii au avut mari probleme să-şi menţină echilibrul, dar „studenţii” pregătiţi de Mircea Cojocaru au fost mult mai determinaţi în a obţine victoria. După o jumătate de oră de joc, Universitatea a trecut la conducere pe tabelă prin Cristian Ene, care a recepţionat o pasă de la Goga şi l-a învins pe portar elegant (32). Zece minute mai târziu, o mingea şutată de acelaşi Goga a fost deviată şi a intrat în plasa porţii lui Cotolan (42), stabilind scorul pauzei.

Forcing-ul ofensiv al clujenilor a continuat şi în repriza a doua, iar Cristian Gavra a scăpat dn marcaj şi a reluat peste portar în minutul 67, ducând scorul la 3-0. Pandurii a redus din diferenţă în minutul 79 prin Nicolae Pîrvulescu , care după o cursă de 30 de metri a pătruns în careu şi l-a învins pe Dur-Bozoancă.

„Alb-negrii” au continuat să se menţină în atac şi să facă presiune la poarta adversă, iar Kofi Twumasi a marcat golul al patrulea pentru „Şepcile roşii” (89), iar Haţiegan a stabilit scorul final în prelungiri (90+1).

În urma acestei victorii categorice, Universitatea Cluj acumulează 38 de puncte şi ocupă locul 6 în clasamentul ligii secunde, urmând ca etapa viitoare să evolueze tot în deplasare, pe terenul celro de la Metaloglobus Bucureşti. Partida va avea loc duminică, 2 decembrie, de la ora 12:00.

Echipele de start:

Pandurii Tg. Jiu: Mih. Cotolan – Vodă, Rob. Gheorghe, D. Ciobanu, Raiciu, Al. Vasilescu, Tudoran, Nic. Pîrvulescu (cpt.), Skoric, Cenaj, Nsiah

Rezerve: Al. Opriţa – Draca, Nic. Cotolan, P. Popescu, Blejdea, Rob. Lică, Şendroiu

Antrenor: Adrian Bogoi

„U” Cluj: Dur Bozoancă – Andr. Cordoş, Abrudan, Berci – Al. Coman, Sepsi, K. Twumasi, Taub – Cr. Ene, Goga (cpt.), Gavra

Rezerve: Iul. Dinu – Căpuşă, Haţiegan, Oct. Ursu, Greu, M. Coman, Takacs

Antrenor: Mircea Cojocaru

Alte rezultate înregistrate în etapa a 19-a din Liga 2:

CS Baloteşti – Aerostar Bacău 1-1
Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea 1-1
Metaloglobus – Politehnica Timişoara 0-1
Poli Timişoara – Daco Geţica Bucureşti 0-0
Sportul Snagov – FC Argeş (în derulare)
UTA Arad – CS Mioveni 2-1
Ripensia Timişoara – Farul Constanţa 1-0
Chindia Târgovişte – Energeticianul 2-2

Foto: Cristian Cosma (facebook.com/FCUCluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.