Victorie chinuită pentru „U” BT Cluj cu Iaşiul: Torok şi Rasic au revenit pe parchet!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a câştigat greu şi chinuit partida de sâmbătă, 3 februarie, de la Bucureşti, cu Politehnica Iaşi, scor 72-76 (19-26, 20-19, 14-16, 19-15), în primul meci de la revenirea pe parchet a lui Rolland Torok, operat de hernie în urmă cu mai bine de o lună, respectiv Aleksandar Rasic, revenit după accidentarea gravă din sezonul trecut, respectiv ruptură de tendon achilean.

Confruntarea cu Iaşiul nu a fost una simplă, moldovenii au oferit o replică solidă şi au fost aproape să răpună campioana Ligii Naţionale, dar concentrarea pe final a clujenilor a făcut ca să îşi adjudece victoria.

U-Banca Transilvania a forțat atât cât a trebuit pentru a-și securiza punctele puse în joc, pentru a absorbi cele două reveniri și pentru a evita orice accidentare.

Ambele echipe au mers cap-la-cap şi s-au ţinut aproape una de alta pentru primele două-trei minute. La jumătatea perioadei, apărarea a trecut în pressing agresiv pe tot terenul și diferența a început să crească. În minutul 5 a intrat în joc și Aleksandar Rasic, urmat de Rolland Torok, iar trupa lui Silvăşan s-a distanțat rapid la peste zece puncte (4-16, min. 6).

Ieșenii au revenit curajos în joc și au tăiat deficitul în două până la prima pauză (21-26), continuând în același ritm susținut și în primele secvențe din sfertul secund. Elevii lui Branko Jorovic și Marcel Țenter au reușit chiar egalarea în minutul 13 (28-28), însă Lapornik de la distanță și WatsonCalnicenco și Barro au pus rapid echipa clujeană la adăpost, transformând în puncte mingile produse de apărarea la intercepție pusă în scenă de Mihai Silvășan.

La mijlocul perioadei, U-Banca Transilvania conducea din nou cu peste zece puncte (28-39), însă ofensiva a dat rateuri în următoarele câteva secvențe, ieşenii au continuat să pună mingea în coș de câte ori a avut ocazia și din nou pauza găsea cele două echipe în două posesii diferență: 39-46.

La pauză, în afară de procentajul fabulos la două puncte pentru „U” BT Cluj (14 reușite din 15 aruncări, 93%), cele două combatante afișau statistici destul de asemănătoare: 14-13 pentru Iași la recuperări, 9-8 la pase decisive, 13-8 la mingi pierdute și 3-6 la intercepții. Ambele formaţii aveau același număr de aruncări de la distanță, două, însă Iașiul a avut nevoie de 9 încercări pentru aceasta, în timp ce U-Banca Transilvania a consumat 14 posesii ca să obțină același lucru.

Politehnica a apelat la un nou timp de odihnă în debutul sfertului al treilea (39-39, min. 23) și a avut efect, Florin Popa înscriind de două ori de dincolo de semicerc, din aceași poziție, fără vreo replică din partea oaspeţilor. A fost rândul lui Mihai Silvășan să cheltuie un jeton de pauză când Poli amenința cu egalarea (45-48, min. 26).

Rasic a temperat avântul moldovenilor cu o aruncare de la distanță, iar Kromah și Torok au readus cele zece puncte în plus pe tabelă (49-60, min. 29).

De câte ori diferența se stabiliza peste zece puncte, Politehnica cerea timp de odihnă, respectiv în minutele 34 și 37. Ultimul dintre ele a avut un impact serios asupra jocului, ieșenii strângând la doar două puncte cu 20 de secunde rămase de joc (72-74)!

Lapornik a transformat o aruncare liberă, U-Banca Transilvania s-a apărat agresiv și a recuperat, iar Torok închide meciul cu încă o liberă înscrisă.

U-Banca Transilvania vine acasă cu cea de-a 14-a victorie din această ediție a Ligii Naționale și se pregătește de duelul de foc de miercuri, din FIBA Europe Cup, cu Keravnos Nicosia, decisiv pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.

„Ne așteptam să fie un meci greu, poate nu așa de greu cum a fost, însă eram convins că ieșenii vor da totul pe teren, deoarece au schimbat banca tehnică. Noi am abordat acest meci și din altă perspectivă, pentru că urmează un meci foarte important miercuri, în FIBA Europe Cup, cu ciprioții de la Keravnos, ne dorim să câștigăm acest joc și să ne calificăm mai departe, este unul dintre obiectivele noastre pentru acest sezon. Un mare plus în această seară au fost revenirile lui Rasic și Torok în teren. Încă nu sunt complet reintegrați în echipă, însă sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede!”, a susţinut Mihai Silvăşan la finalul jocului pentru u-bt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.