Victorie clară pentru U-BT Cluj-Napoca împotriva lui Gaz Metan Mediaș

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a trecut, fără prea mari probleme, de formația Gaz Metan Mediaș, marți seara, în Sala Polivalentă din Cluj, cu scorul de 78-62, în prologul etapei cu numărul 13 din Liga Națională.

U BT Cluj

Scorul pe sferturi a fost de 16-13, 13-16, 23-13, 26-20.

Confruntarea a fost destul de echilibrată în prima repriză, scorul pe tabelă după primele două sferturi a fost egal, 29-29, dar elevii pregătiți de Marcel Țenter au controlat jocul după pauză și și-au asigurat o victorie liniștită pe final, la un avantaj considerabil de 16 puncte. Meciul a consemnat și debutul ultimului transfer, Branko Jorovic, autor a 7 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție, fiind eliminat pentru cinci greșeli personale.

Marcatori:

U-Banca Transilvania: Dykes 23 (5 rec., 1 p.d., 1 int., 2 capace), Baciu 14 (3 rec., 1 capac), Jucan 9 (5 rec.), Jorovic 7 (5 rec., 4 p.d., 1 int.), Hargrove 6 (4 rec., 2 p.d.), Kalnichenko 6 (4 rec.), Zigeranovic 6 (2 rec.), Torok 4 (3 rec.), Pasalic 3 (3 rec., 2 p.d., 1 int.), Kuti (1 rec., 3 p.d., 1 capac), Gheorghe (2 p.d., 1 int.).
Gaz Metan: Pustahvar 18, Grabauskas 11 (8 rec.), Navickas 10 (5 p.d.), Peciukas 10, Popa 6, Solopa 5, Nikolic 2.

„Le-am spus băieților înainte de meci că este o zi de muncă această zi, că Mediașul este o echipă incomodă, care schimbă foarte des apărările. Neavându-l nici pe Adamovic, având un jucător nou în sistemul de joc, am avut câteva probleme de execuție, mai ales împotriva zonelor, a match-up zonelor. În cele din urmă, am reușit să ne impunem ritmul în apărare și să câștigăm câteva mingi, care ne-au dat liniștea necesară în sferturile trei și patru. Trebuie să joace și cei mai tineri, căci dacă eu nu le dau șansa, cine să le dea? Trebuie să îi încurajăm, fiecare jucător trebuie să aibă șansa lui. În cele din urmă, pentru noi nu contează vârsta sportivilor, dacă un jucător își face treaba, joacă. Jorovic nu este încă obișnuit cu stilul nostru de joc, a avut aruncări libere, el este un shooter foarte bun și le va marca, este de remarcat că de fiecare dată când a atins mingea, ceva bun a ieșit din acea fază, a luat decizii foarte bune pentru noi! Cred că va fi un jucător important pentru noi”, a declarat antrenorul Marcel Țenter la finalul jocului.

„Am început cu un ritm scăzut, însă în a doua jumătate, antrenorul nostru ne-a cerut să ne concentrăm, am fost mai atenți în apărare, am provocat câteva turnovers și am reușit să câștigăm meciul. Mediașul nu este o echipă rea, au intrat bine în meci, însă noi am pus în teren o defensivă bună și i-am împiedicat să înscrie prea mult. Jorovic e un jucător foarte deștept, de câteva ori m-am apropiat de coș și eram convins că nu mă vede, însă mi-a pasat, e un jucător foarte experimentat! Cu cunoștințele sale, va fi cu siguranță un jucător cu care putem merge înainte, putem juca baschet adevărat”, a precizat și Kyndall Dykes.

Etapa viitoare, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa la Sibiu pentru eterna confruntare din derby-ul Ardealului, cu CSU Atlassib Sibiu. Partida a fost programată sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 17:00 și va fi transmisă în direct de Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.