Victorie dramatică pentru U-Banca Transilvania pe terenul campioanei CSM CSU Oradea

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus dramatic duminică, 11 noiembrie, în deplasare, pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, scor 69-72 (14-16, 17-22, 18-13, 20-21), în cadrul etapei a 6-a a grupei A din Liga Națională.

Clujenii au avut un început bun de meci și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din primul sfert și au continuat să se mențină în avantaj și în sfertul secund, intrând la pauza mare cu șase puncte în față (31-38).

Orădenii au avut o evoluție mai bună în sfertul al treilea, apropiindu-se la două puncte la finalul acestuia (49-51). U-BT Cluj a dominat și ultimul sfert, dar emoțiile de pe final nu au lipsit, gazdele fiind la trei puncte distanță de a restabili egalitatea.

Cel mai bun marcator de la U-Banca Transilvania a fost Kyndall Dykes, cu 19 puncte, urmat de Jason Washburn (16 pct), Kuti Nandor (12 pct), Aleksandar Rasic (9), Tony Easley (7), Stanimir Marinov (6) și Rolland Torok (3).

Un meci foarte greu… Ne-am așteptat să fie așa, Oradea traversa o perioadă bună, cu două meciuri bune în cupele europene, plus o victorie acasă destul de clară cu Sibiu. Știam unde venim, în ce sală, știam ce mentalitate are echipa din Oradea față de jocurile cu noi și față de orice joc, practic sunt echipa campioană, vor să își apere blazonul la fiecare meci. Îmi felicit băieții pentru felul în care s-au luptat, în special în apărare, unde cred eu că am făcut un joc foarte bun, am luat doar 69 de puncte și i-am făcut pe orădeni să arunce de 33 de ori de la trei puncte, ceea ce nu e în jocul lor întotdeauna. De cele mai multe ori, aruncările respective au fost contestate. Mă mai bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă, s-a decis la o posesie, însă noi am fost cei care în două-trei faze am fost mai puternici, am reușit să ne creăm avantajul de trei puncte care, până la urmă, ne-a adus victoria”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

A fost un meci foarte bun, întotdeauna meciurile cu Oradea sunt tari, atât noi, cât și ei dăm ce avem mai bun. Am fost alături unul de altul în final, am reușit să înscriem când a trebuit, am jucat ca o echipă și am ieșit învingători în final”, a susținut și americanul Kyndall Dykes.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj-Napoca va fi derby-ul cu CSU Sibiu, vineri, 16 noiembrie, de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.