U-BT Cluj încheie sezonul regulat cu o victorie pe terenul marii rivale CSU Sibiu!

U-Banca Transilvania a încheiat cu un succes important sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, după ce s-a impus duminică, 7 aprilie, pe terenul marii rivale, BC CSU Sibiu, scor 72-78 (17-21, 14-18, 19-21, 22-18).

Sibienii au adus primele patru puncte ale încleștării prin Philmore și Pratt, în timp ce întâia reușită a Clujului a purtat semnătura lui Nandor Kuti. Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu s-au dus apoi la 9-4, dar oaspeții au răspuns cu un parțial de 0-7.

U-Banca Transilvania a strălucit de la mare distanță și a înscris patru coșuri din șase aruncări, pentru a câștiga sfertul inaugural, 17-21.

În al doilea act, clujenii au oferit un joc și mai consistent. Nana Foulland a făcut spectacol, după ce a primit două pase perfecte de alley-oop. La rampă a ieșit și Rolland Török, care a dus scorul la 28-34, după un coș de trei puncte. Kyndall Dykes a avut un start de partidă modest, dar s-a revanșat cu vârf și îndesat pe parcurs. Americanul și-a ajutat echipa să intre la cabine sub adăpostul unui avantaj de opt puncte, apoi și-a continuat evoluția la înălțime. Alb-negrii au primit contribuții importante și din partea lui Darrin Dorsey, pe când Jason Washburn a înscris pentru desprinderea la 13 puncte, 43-56.

U-Banca Transilvania a păstrat avantajul de 10 puncte o bună parte din actul patru, iar BC CSU Sibiu a avut o răbufnire în ultimele minute, când Philmore și Tamulis au furnizat puncte. Tânărul Lucas Tohătan a scuturat chiar plasa de la mare distanță, pentru un 72-76 pe tabela de marcaj. Aceea avea să fie ultima reușită a Sibiului în meci, întrucât Darrin Dorsey a răspuns imediat și a stabilit scorul final.

Cei mai bun marcatori ai meciului pentru U-BT Cluj au fost Dykes și Dorsey, ambii cu 18 puncte, fiind urmați de Easley și Kuti, cu câte 11 puncte fiecare, respectiv Torok (6), Washburn (6), Foulland (6) și Alhaji Mohammed (2).

Așadar, U-Banca Transilvania termină sezonul regulat al Ligii Naționale pe poziția secundă, cu un total de 17 victorii și 7 eșecuri. Jucătorii lui Mihai Silvășan pregătesc de acum înainte Final Four-ul Cupei României, programat în perioada 17-18 aprilie, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.