Victorie facilă pentru „U” BT Cluj-Napoca în faţa Piteştiului şi urmează două derby-uri de foc, cu Oradea şi Sibiu, ambele în deplasare!

După două eşecuri usturătoare cu Steaua şi BC SCM Timişoara, baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania au obţinut un succes categoric sâmbătă seara, pe teren propriu, cu BCM U FC Argeş Piteşti, scor 90-81 (33-18, 23-16, 21-22, 13-25), într-o etapă care a contat pentru etapa cu numărul 30 din faza secundă a Ligii Naţionale.

Eleviii pregătiţi de Mihai Silvăşan au controlat meciul de la un capăt la celălalt, reuşind să înscrie doar în primul sfert cât au punctat oaspeţii în primele două sferturi.

După pauză, piteştenii au revenit de la vestiare puţin mai motivaţi şi au dat semne de revenire, însă campioana U-Banca Transilvania şi-a respectat statutul de favorită certă şi şi-a securizat victoria până la final.

„Un meci controlat, cu o mică relaxare pe final în sensul că am introdus câțiva jucători mai tineri, nu am jucat cu echipa pe care o folosim de obicei pe finaluri de meciuri. Dar asta nu e o scuză, le-am spus și băieților în vestiar, trebuia să jucăm un baschet de calitate până la final. Mă bucur însă pentru felul în care am jucat până atunci, am întâlnit o echipă nu foarte ok din punct de vedere moral, au avut schimbări în cadrul staff-ului și e greu să joci bine după asemenea schimbări, însă pentru noi e important ce facem noi până la finalul acestei faze, ne dorim să câștigăm toate meciurile. Urmează un test pentru noi, să vedem dacă putem să câștigăm meciuri importante în deplasare, trebuie să dăm tot ce avem mai bun în noi pentru a reuși. Mă bucurc că am reușit să odihnesc câțiva jucători importanți, sper să vină odihniți și să ne ajute cu energia lor”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul meciului.

Pentru „U” BT Cluj-Napoca urmează două jocuri extrem de importante în deplasare, la Oradea şi Sibiu. Miercuri, 25 aprilie, de la ora 18:15, pe terenul bihorenilor, iar sâmbătă, 27 aprilie, la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.