Victorie în primul meci al baschetbalistelor Universității din semifinala cu Târgoviște

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj s-a impus, vineri, 7 aprilie, pe teren propriu, cu scorul de 69-65 (18-16 / 9-19 / 24-13 / 18-17), în primul meci al semifinalei cu CSM Târgoviște, după un meci aprig și dificil în care clujencele au revenit de la -12 puncte pentru oaspete. 

„Studentele” pregătite de Dragan Petricevic au început în forță meciul și au preluat conducerea încă din primul sfert, dar au căzut în cel de-al doilea, prilej pentru târgoviștence să revină în meci și să preia frâiele jocului, având un avantaj la un moment dat de 12 puncte peste „U”. 

După pauză, determinarea și ambiția „alb-negrelor” le-a făcut să revină în meci și să preia conducerea, nemaicedând avantajul pâna la final. Gazdele au gestionat mult mai bine finalul, iar defensiva a reușit să facă față cu brio asaltului ofensiv al Târgoviștelui, care s-a aruncat cu disperare în atac în ultimul sfert. 

Universitatea mai are de trecut un hop în drumul ei spre finală, meciul 2 al semifinalei cu Târgoviște, care va avea loc, în deplasare, marți, 11 aprilie.  

Cea mai bună marcatoare de la „U” Cluj a fost Taneisha Harrison, cu 15 puncte, urmată de Brittany Denson, cu 14 puncte, Marie Swanier (14), Andra Mandache (14), Dajana Butulija (9) și Nicole Dixon (3).

De la Tâgoviște, cea mai bună marcatoare a fost Prorche Cherrelle Poole, autoare a 30 de puncte, urmată de Porchia Green (13), Monique Coker (10), Gabriela Toma (9), Marta Fodor (2) și Donica Ayana Cosby (1). 

„Nu am jucat cel mai bun baschet al nostru, dar era de așteptat oarecum după seria lungă de victorii pe care am avut-o, e foarte greu, iar fetele astea sunt și ele ființe umane. Am suferit mult la lipsa de inspirație, dar am ridicat foarte multă intensitate în apărare și asta ne-a dat rezultate la final. Am reușit să trecem de la -12 puncte și să trecem la +8, asta a fost o serie de 20 de puncte. Trebuie să uităm cât mai repede acest meci, a fost foarte greu să joci primul meci acasă împotriva unei echipe experimentate din punct de vedere individual din campionatul intern. Trebuie să ne odihnim bine și să vedem ce avem de făcut în retur”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic la final. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.