„U” Cluj, victorie facilă în derby-ul cu Sticla Arieșul Turda – 3-0

Pe o ploaie mocănească și un frig destul de pătrunzător pentru această perioada a anului, Universitatea Cluj a câștigat, fără probleme, primul meci în nocturnă din Liga a 4-a, scor 3-0, împotriva ocupantei locului secund, Sticla Arieșul Turda.

Foto © Cristian Cosma (fcuniversitateacluj.ro)

În urma acestui succes, „studenții” pregătiți de Marius Popescu s-au desprins la 9 puncte de turdeni și așteaptă finalul de campionat.

Clujenii au început în forță partida și aveau o revanșă de luat în fața Sticlei, după remiza obținută în tur (2-2), iar senegalezul Seck, titular în premieră după transferul la „U”, a avut o reluare acrobatică din foarfecă, dar portarul Ursu s-a întins și a respins în corner (12). Presiunea la poarta acestuia a crescut treptat, Giurgiu nimerind bara (25), iar Rogozan a marcat, însă reușita sa a fost anulată din cauza unui ofsaid (28). „U” a deschis scorul în minutul 30, prin Dorin Goga. N-a fost să fie, în schimb, seara lui Seck, senegalezul ratând o dublă-ocazie (32), dar colegul său din atac, Hațiegan, a majorat avantajul cu un șut din careul mic (39) și a stabilit scorul pauzei (2-0).

Numărul spectatorilor plătitori la această partidă au fost de 1450, a fost anunțul crainicului de pe Cluj Arena. 

Clujenii s-au aflat în permanență în jumătatea adversă și în partea a doua, creându-și câteva acțiuni ofensive la poarta Sticlei, în timp ce Sticla nu a reușit să se apropie periculos de poarta gazdelor. Ultimul gol al meciului i-a aparținut lui Victor Manu (’84), intrat în partea a doua, și a stabilit scorul final la 3-0.

Antrenorul „Șepcilor roșii”, Marius Popescu, a admis că elevii săi încep să resimtă oboseala, dar, cu toate acestea, a subliniat că așteaptă mai mult din partea fiecăruia.

„Am jucat până acum peste 20 de meciuri, amicale și oficiale, se vede o ușoară oboseală a băieților. Am obținut o victorie importantă, chiar dacă am avut momente bune și mai puțin bune în joc. Aștept mai mult de la Seck, însă el e în faza de adaptare, încearcă să înțeleagă filosofia mea de joc. Altfel, e un tip muncitor, talentat și extrem de serios. Sunt momente și momente, nu poți să evoluezi mereu extraordinar. El și-a făcut treaba, dar putea mai mult de-atât. La fel și Hațiegan sau Rogozan. Lotul este numeros, fiecare jucător își așteaptă rândul. Lemac s-a lovit săptămâna trecută la arcadă, n-a avut o dispoziție prea bună. Am oscilat, am avut perioade bune, după care am pierdut din organizare. Vremea s-a schimbat brusc, după câteva antrenamente la 20 de grade, astăzi (vineri, n.red) am jucat la 4 grade și a plouat. Sigur, asta nu e o scuză. Vreau mai mult de la echipă, vreau să fim din nou la acel nivel pe care l-am atins timp de două luni. Am ratat mult, dar acolo face diferența valoarea individuală a executantului. Până la urmă, ne-am atins scopul și asta e cel mai important lucru”, a declarat Popescu la finalul meciului, citat de fcuniversitateacluj.ro.

Echipele de start:

„U” Cluj: Pop – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Hîmpea (77, Salcău) – Giurgiu, Rogozan (61, Fizeșan) – Takacs, Hațiegan (46, Manu), Goga – Seck (46, Lemac)

Antrenor: Marius Popescu

Sticla Arieșul: Ursu – Tot, Curta, Soporan, Szakacs – Silaghi, Kopandy, Savu, Cocoară – Mărie, Moldovan

Antrenor: Artur Podar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.