Victorie pentru Șulea și oamenii lui! Ferma de pui din Florești va fi închisă temporar până la obținerea unei noi autorizații de mediu

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat astăzi că ferma de pui din comună va fi închisă temporar, cel puțin până la obținerea unei noi Autorizații Integrate de Mediu. Astfel, ferma nu va mai fi populată cu efective de pui începând cu data de 27 iulie 2016, iar în acest moment actualul ciclu de creștere a puilor este încheiat în proporție de 90%.

ferma de pui amareto floresti

La ordinul primarului comunei Florești, Horia Șulea, Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un nou control la Ferma de Pui din Florești, adică la agentul economic S.C.”Brav Invest” SRL. Acum 15 zile, Poliția Locală a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității.

Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016. Atunci, Poliția locală, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile. La controlul de astăzi s-a constatat faptul că nu mai sunt pui în spațiul de creștere, iar așternutul specific nu mai există în mai multe locații.

De asemenea, vă reamintim că la începutul acestei luni Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Cluj a dispus interzicerea operării după terminarea actualului ciclu de producție, până la obținerea unei noi autorizații integrate de mediu..

„Creșterea industrială a puilor la ferma din Florești a încetat. Asta până la o eventuală obținere a unei noi autorizații de mediu, lucru care, în opinia mea, este imposibil respectând legislația în vigoare. Concret, începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Florești nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi Autorizații Integrate de Mediu. Până atunci, din cauza igienizării, este posibil să mai fie un deranj. Doresc să mulțumesc sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru demersurile întreprinse în vederea soluționării acestei probleme grave și pentru deplina sa susținere în această problemă.

Astăzi am intrat în normalitate, asigurând floreștenilor și în mod special celor din zona fermei un trai mult mai bun. Așa cum am promis, eforturile administrației locale se îndreaptă spre asigurarea unui trai cât mai bun floreștenilor și vom continua crearea de condiții cât mai bune de viață floreștenilor.

Demersurile Primăriei Florești legate de problema fermei au fost continue și iată au dus la un rezultat. Din păcate însă administrația locală are puține pârghii în acest sens, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei fiind Garda de Mediu, iar instituția care eliberează Autorizația Integrată de Mediu fiind Agenția Regională pentru Protecția Mediului. În acest sens, îi invit din nou pe floreșteni la a-și spune cu curaj opinia în cadrul dezbaterii publice pe care instituția amintită mai sus este obligată a o organiza ca parte a procesului de obținere a unei eventuale autorizații noi. Data și locația Dezbaterii publice vor fi anunțate de organizator, Agenția Regională pentru Protecția Mediului, iar eu personal voi comunica aceste date floreștenilor”, a declarat primarul Horia Șulea.

One thought on “Victorie pentru Șulea și oamenii lui! Ferma de pui din Florești va fi închisă temporar până la obținerea unei noi autorizații de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.