Victorie pentru „U” Cluj în ultimul amical din mercato de iarnă! „Studenții” reîncep sâmbăta viitoare lupta pentru promovare!

Universitatea Cluj a încheiat cu o victorie seria „amicalelor” disputate în pauza de iarnă, după ce a învins sâmbătă, 16 februarie, pe terenul din incinta Bazei Sportive „Clujana”, divizionara a treia Metalurgistul Cugir, scor 3-1. Peste exact o săptămână, elevii lui Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi vor relua lupta pentru promovare, la Petroșani, contra celor de la ACS Energeticianul.

Atacantul Cristi Gavra a avut prima situație de a deschide scorul a partidei, după ce a scăpat singur și a tras alături (13), dar cei care au sparg gheața au fost oaspeții, prin Dicu, cu o execuție din careu, la acțiunea imediat următoare. Dican a trecut pe lângă 2-0, dar Dur-Bozoancă a fost inspirat și l-a blocat perfect (21), așa că alb-negrii au strâns repede rândurile și au întors rezultatul în decurs de numai patru minute. Carol Taub a egalat la capătul unei faze prelungite de atac (23), iar Goga și-a adus echipa în avantaj cu un șut plasat, de la 20 de metri (27). Până la pauză, Dur-Bozoancă s-a remarcat din nou, de această dată în fața lui Cârstean (35), în vreme ce
„U” a irosit ușor un contraatac supranumeric și a rămas 2-1 până la pauză.

„Șepcile roșii” au început să pe contre și în partea secundă. Mai întâi, Dicu a trimis din unghi, Dur-Bozoancă a fost bătut, dar unul dintre fotbaliștii noștri l-a salvat și a respins de pe linia porții (48), apoi Hațiegan și Gavra au trecut, fiecare, pe lângă golul trei (57, 59), pentru ca evoluția sigură a goalkeeperului Universității Cluj să fie completată cu un nou reflex, acum în fața lui Cercel (67). Pe final, Marius Coman a marcat pentru 3-1 (80), iar șepcile-roșii au trecut ultimul test înaintea reluării campionatului.

Primul meci oficial din anul Centenarului, cel cu ACS Energeticianul, e sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00, pe arena „Jiul”.

Echipa de start a Universității Cluj:

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, I.Ursu, A.Coman, Florescu, Sepsi, Taub, Goga, N.Janos, Gavra.

Au mai jucat: Cordoș, Hațiegan, Kofi, Pîrvulescu, M.Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.