VICTORIE și CALIFICARE în finala Ligii Naționale pentru U-BT Cluj-Napoca! Peste 2000 de fani ai baschetului au umplut sala „Horia Demian”

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a obținut o victorie muncită și entuziasmantă în meciul cinci al semifinalei cu CSM CSU Oradea, scor 84-78 (18-17, 26-17, 20-21, 20-23), într-o sală arhiplină și o atmosferă realmente incendiară, demnă de o adevărată finală de campionat.

Fanii au umplut până la refuz eterna Sala Sporturilor „Horia Demian”, epuizând biletele încă de ieri, iar Oradea a fost susținută la Cluj de un grup extrem de numeros de fani, aproximativ 1000 de orădeni au făcut deplasarea pentru a-i încuraja pentru băieții lui Cristi Achim. Cei care nu au mai prins bilete au putut să urmărească partida de pe un ecran uriaș amplasat în fața sălii. 

Meciul a început exact pe dos față de partidele de la Oradea, Clujul a oferit un joc curajos și a avut o apărare foarte agresivă, o zonă-pressing care a incomodat vizibil construcția bihorenilor și a produs mingi valorificate pe contraatac. După primele cinci minute, Oradea a înscris doar trei puncte prin Mandache, în timp ce echipa noastră avea 11 pe tabelă. Aceași apărare agresivă a produs, însă, și probleme cu greșelile personale, astfel că au apărut schimbările. 

Orădenii au echilibrat ostilitățile până la pauză, ba chiar au pornit mai bine sfertul secund și au pus un parțial de 8-2 pe tabelă. Mihai Silvășan a pus din nou apărarea agresivă în scenă și, din nou, balanța s-a înclinat înspre alb-negru. Echipa noastră a recuperat ecartul de cinci puncte, câteva minute s-a mers umăr la umăr, iar în ultimele minute ale perioadei U-BT Cluj s-a desprins, pe fondul secetei în ofensiva bihoreană. De altfel, în ultimele trei minute ale primei reprize, oaspeții au înscris doar trei aruncări libere.

Sfertul al treilea a fost din nou unul foarte intens, apărările ambelor echipe producând daune atât în ofensivele adversarului, cât și în propria zestre de faulturi. Primul sacrificat pe altarul apărării a fost Maxym Pustozvonov, care a ieșit cu cinci greșeli personale încă din finalul sfertului al treilea. Chiar și așa, oaspeții nu au reușit să recupereze decât un punct.

La reluare, Pasalic a fost providențial pentru bihoreni, înscriind două triple ce au adus CSM-ul la doar două posesii în spate (66-61, min. 32). De altfel, pe toată durata sfertului decisiv, oaspeții au forțat la maxim, făcând risipă de energie pe ambele faze. Alb-negrii au replicat cu acțiuni purtate în viteză, însă oboseala și-a spus până la urmă cuvântul în ambele tabere. S-a faultat mult, s-au aruncat multe libere, însă, în ciuda unei apropieri la doar o posesie, U-Banca Transilvania a reușit să gestioneze mult mai lucid finalul și să își securizeze victoria de la linia de libere.

U-Banca Transilvania se califică, astfel, în finala Ligii Naționale, acolo unde Steaua CSM EximBank aștepta să își cunoască adversarul încă de miercuri. Primele două meciuri se vor disputa la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în 18 și 20 mai.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator pentru U-BT Cluj, cu 21 de puncte, urmat de Barro (20 puncte), Adamovic (16 puncte), Kuti (12 puncte), Kariniauskas (10), Moldoveanu (3) și Jucan (2). 

„A fost o serie pe care noi am început-o bine, însă, din păcate, nu am rămas la fel de puternici din punct de vedere mental. Personal, știam că nu vor ceda, sunt campionii en-titre și au orgoliul lor, au continuat lupta. La Oradea, nu am reușit să ne ridicăm la nivelul de intensitate necesar, aici a fost cheia… Cu totul altă abrodare și metalitate am avut în această seară, băieții au luptat extraordinar, au făcut-o și pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă și am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme și să evoluăm la un nivel înalt. Le-am spus băieților după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulțumim cu atât, vrem să nu repetăm greșelile din seria cu Oradea… Îi felicit pe băieți, și-au făcut treaba cu toții, am zis și după meciurile cu Oradea, Vlad Moldoveanu ne ajută foarte mult, chiar dacă pe statistică nu se văd toate lucrurile, el este un jucător inteligent, care afecteaza jocul nostru în mod pozitiv. Îi felicit pe toți, au ieșit toți în evidență când a fost cazul, banca de rezerve ne-a ajutat și susținut tot timpul, îi felicit și le mulțumesc tuturor. Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulțumește decât victoriile!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului pentru u-bt.ro.

„A fost un meci foarte greu pentru noi! Am intrat în teren foarte motivați, știam că nu avem nicio altă șansă, că trebuie efectiv să ne luptăm ca să învingem Oradea. Este o echipă foarte bună, ne-au pus mari probleme în meciurile 3 și 4, am hotărât însă să nu-i lăsăm să câștige și meciul acesta. Sala a fost senzațională, sperăm ca fiecare meci, indiferent cu cine jucăm sau că e finală, semifinală sau meci de sezon regulat, așa va fi mereu! Au fost zile grele, antrenorii au făcut o treabă foarte bună cu scounting-ul, le-am găsit slăbiciunile și am câștigat! Dedicăm victoria lui Rasic, toată echipa îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru noi în acest sezon, este un caracter extraordinar, eu personal vreau să îi mulțumesc pentru toate informațiile și sfaturile pe care mi le-a dat!”, a precizat și tânărul baschet Nandor Kuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.