Vin banii de la Guvern. TIFF-ul primeste 2 milioane de lei de la Ministerul Culturii

afis_tiff_2014Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, anunţă, într-o postare pe Facebook, că Guvernul va aloca suma de două milioane de lei pentru organizarea celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014).

„În ședința de azi a Guvernului au fost aprobate două proiecte care vizează direct Clujul: alocarea a 2 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru organizarea TIFF și aprobarea procedurii de expropriere în Gilău și Gârbău, pentru continuarea Autostrăzii Transilvania!”, a transmis Cristea.

De asemenea, pe site-ul Guvernului a fost publicata hotararea privind suplimentarea bugetului pentru finanţarea proiectului cultural.

„HOTĂRÂRE privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2014, pentru finantarea unui proiect cultural.

Guvernul a adoptat aceasta Hotarare prin care Ministerul Culturii va sustine realizarea proiectelor culturale ‘Festivalul International de Teatru de la Sibiu’, ‘Festivalul International de Film Transilvania’ si ‘Astra Film Festival’. Aceste evenimente de anvergura au un rol deosebit pentru promovarea teatrului si filmului romanesc precum si a imaginii Romaniei peste hotare.
Din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2014 este suplimentat bugetul Ministerului Culturii astfel: cu suma de 1000 mii lei pentru finantarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu, cu suma de 2000 mii lei pentru finantarea Festivalului International de Film Transilvania si cu suma de 100 mii lei pentru finantarea Festivalului Astra Film”.

Bugetul editiei de anul acesta a TIFF-ului este de 1.5 milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.