Vrei să evadezi vara într-o căbănuță, departe de aglomerația din Cluj? IATĂ ce trebuie să știi

Cluj-Napoca, cu o vechime de două milenii, este inima Transilvaniei, care pulsează neîncetat și este vizitat, în fiecare an, de mii de turiști, care îi animă străzile pitorești dintr-un capăt în altul. 

Cu siguranță, fiecare persoană care este din Cluj s-a plimbat cel puțin o dată prin frumoasele zone pietonale și a admirat arhitectura medievală a clădirilor, însă, la un moment dat, a decis să caute un refugiu, departe de forfota studențească, unde să se relaxeze vara. 

Astfel, tot mai mulți localnici caută să-și petreacă serile de iulie la o cabană și să se bucure de liniște.

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când închiriezi o cabană:

1. Trebuie să dețină un racord de apă potabilă și gaz metan

Când vrei să-ți petreci câteva zile într-un astfel de loc, alături de prieteni sau de membrii familiei, ai nevoie, cu siguranță, de o sursă de apă potabilă și de gaz metan, pentru că un magazin alimentar poate fi situat la o distanță relativ mare și, cu toate că te afli în mijlocul naturii, dorești să ai parte de un mic dejun copios și de o cafea fierbinte, atunci când te trezești. De regulă, majoritatea cabanelor sunt prevăzute cu o chicinetă, dotată cu aparatură electrocasnică esențială, precum un cuptor cu microunde, o plită și un aparat de cafea. 

2. Încălzirea apei să fie posibilă printr-o metodă rapidă și eficientă

Atunci când se discută despre modalitatea de încălzire a apei calde, specialiștii recomandă un încălzitor instant pe gaz, pentru că are o serie de avantaje față de o centrală termică voluminoasă. Dacă ești în vacanță, vrei doar să te relaxezi și să nu te gândești dacă sistemul funcționează sau nu. După o zi toridă de vară, vei dori să te bucuri de un dus care să nu fie totuși cu apă rece, de aceea, atunci când vrei să-ți faci o rezervare, verifică dacă există un astfel de instant care să-ți asigure apa caldă. Însă, ai grijă ce producator este, pentru că instalatorii recomandă un instant pe GPL de la Caloreshop.ro. Deși poate părea un lucru nesemnificativ, acest detaliu poate face diferența între un sejur fără griji si unul fără confort. 

3. Dotarea cu o măsuță de birou și scaune

Dacă ai o latură artistică și ești în căutarea unui loc în care să ai liniște pentru ați ordona gandurile și a le așterne pe hârtie, o căbănuță la marginea orașului este potrivită pentru tine. Totuși, nu poți scrie în pat, pentru că vei vrea să dormi în loc să lucrezi și, din această cauză, trebuie ca, în cameră, să ai un birou și cel puțin un scaun cu spătar. Sunt locuri care, din păcate, nu beneficiază de astfel de dotări, având doar o măsuță mică, de cafea. 

4. Acces la internet prin Wi-Fi

Internetul este, cu siguranță, cel mai important serviciu care trebuie să existe în orice loc, cu atât mai mult într-unul atât de retras. Disponibilitatea unei rețele Wi-Fi îți va permite să vizionezi un film în aer liber și să te bucuri, în același timp, de căldura unui foc de tabăra.

Ia în considerare aceste aspecte și alege ce este mai bine pentru tine și pentru cei apropiati, pentru ca sejurul de vară să fie unul de pomină.

sursa foto: unsplash.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.