Wouter Decock si Liliana Danci au câștigat Wings for Life World Run Bucuresti

Etiopianul Lemawok Ketema își păstrează titlul mondial, iar alergătoarea Yuko Watanabe își adjudecă titlul la feminin la cea de a doua ediție Wings for Life World Run

Pe 3 mai, 101,280 de oameni de pe întreg mapamondul au luat startul într-o cursă caritabilă simultană și au alergat pentru cei care nu pot. În România, i-am vazut la start pe ambasadorii locali Wings for Life World Run: George Balta, Mihaela Radulescu, Dani Otil, Daniel Osmanovici, Andrei Rosu, Toma Coconea, Paul Dicu, Alexandru Corneschi si Alexandru Nicolau. Lor li s-au alaturat Gabriela Szabo, Zsolt Gyongyossy, Sandra Izbasa, Andreea Raducan, Roxana Ciuhulescu, Alin Petrache, Mircea Badea, Carmen Bruma, Alex Dima, Bogdan Voina, Stelian Larga, Andrei Andrei si Flavia Mihasan. Si-au unit puterile si fiecare a alergat cat l-au tinut picioarele.

Toma Coconea si Alexandru Corneschi au fost ambasadorii care au parcurs cea mai mare distanta – 48,65 km, urmati de Andrei Rosu (30,43 km) si Dani Otil (18,36).

Toma Coconea si Alexandru Corneschi
Toma Coconea si Alexandru Corneschi

Din randul vedetelor, Carmen Bruma s-a detasat cu 18,57 km, urmata de Mircea Badea (17,11 km) si Zsolt Gyongyossy (16,33 km). Gabriela Szabo a parasit competitia dupa 11,37 km.

In Romania, belgianul Wouter Decock a fost declarat castigator national dupa ce a parcurs distanta de 61,72 kilometri, iar Liliana Danci a reusit sa isi mentina titlul feminin, cu 45,76 kilometri parcursi.

Castigatori locali

La categoria scaun rulant, in Romania castigatori au fost desemnati Octavian Ilina cu 18,90 km si Magda Coman cu 15,30 km. George Balta, ambasadorul Wings for Life a ajuns la 17,72 km.

Wings for Life World Run 1

Masina Oficiala de Finis a fost condusa de Felix Baumgartner.

Sportivi din 35 de locatii si-au depasit limitele intr-una dintre cele mai mari actiuni globale de caritate – Wings for Life World Run. Un eveniment de alergare unde taxa de participare este 100% donata pentru a gasi un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale. Anul acesta am avut parte de un nou record de distanta, dar si de o premiera – titlul national in Suedia a fost castigat de un alergator in scaun rulant – Aron Anderson a reusit sa ramana singur in cursa.

Echipa George Balta
Echipa George Balta
Echipa Dani Otil
Echipa Dani Otil

Katema, care a castigat cursa globala si anul trecut, si-a imbunatatit distanta, acum alergand 79,9 km, fata de 78,57 km parcursi in 2014.

Anita Gerhardter, CEO-ul Fundatiei Wings for Life a afirmat ca a fost o zi pe care nu o va uita niciodata.

„A fost o zi memorabila pentru Wings for Life si o zi mare pentru cercetare pentru ca am reusit sa adunam 4,2 milioane de Euro”.

CLASAMENT NATIONAL MASCULIN

1. Wouter Decock – 61,72 km
2. Ioan Moisa – 58,26 km
3. Daniel Lupulescu – 56,49 km

CLASAMENT NATIONAL FEMININ

Liliana Danci – 45,76 km
Adela Baltoi – 41,66 km
Luminita Suditu – 30,68 km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.