Zelenski cere SUA înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei: „Asiguraţi-vă că nu vor primi bani pe care să-i folosească în război”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Statelor Unite să „facă mai mult” în ceea ce reprezintă „cea mai neagră perioadă” pentru ţara sa, respectiv să înăsprească sancţiunile care vizează Rusia, transmite CNN.

În cea mai întunecată perioadă pentru ţara noastră, pentru întreaga Europa, vă invit să faceţi mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancţiuni, în mod constant, în fiecare săptămână, până când maşina militară rusă se va opri. Este nevoie de restricţii pentru toţi cei pe care se bazează acest regim nedrept”, a declarat liderul ucrainean miercuri, într-un discurs video adresat Congresului SUA.

Zelenski a afirmat că SUA ar trebui să sancţioneze toţi politicienii ruşi „care rămân în birourile lor şi nu taie legăturile cu cei care sunt împotriva Ucrainei”.

Toate companiile americane trebuie să părăsească Rusia de pe piaţa lor, să părăsească piaţa lor imediat, pentru că este inundată cu sângele nostru. Doamnelor şi domnilor, membri ai Congresului, vă rog să luaţi iniţiativa, dacă aveţi companii în districtele voastre care finanţează maşina militară rusă, ar trebui să puneţi presiune. Vă cer să vă asiguraţi că ruşii nu primesc niciun ban pe care să îl folosească pentru a distruge oamenii din Ucraina”, a declarat Zelenski.

El a propus totodată înfiinţarea de „noi instituţii, noi alianţe”, care să aibă responsabilitatea şi puterea de a opri războiul.

„Propunem să creăm o asociaţie… o uniune de ţări responsabile care au puterea şi conştiinţa de a opri imediat conflictele, de a oferi toată asistenţa necesară în 24 de ore, dacă este necesar, chiar şi arme, dacă este necesar, sancţiuni, sprijin umanitar, sprijin politic, finanţe, tot ce este necesar pentru a menţine pacea şi a salva rapid lumea, pentru a salva vieţi”, a mai declarat liderul ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.