Zilele Cetății Dăbâca, eveniment desfășurat duminică sub egida Centenarului Marii Uniri

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Primăria Comunei Dăbâca, invită publicul iubitor de folclor, duminică, 9 septembrie a.c., la evenimentul cultural-artistic „Zilele Cetății Dăbâca”.

Dedicată Centenarului Marii Uniri, manifestarea se va desfășura în localitatea Luna de Jos, de pe teritoriul comunei Dăbâca. Această comună adăposteşte fosta cetate regală și reședința comitatului Dăbâca, un loc de o semnificaţie istorică aparte pentru Transilvania.

După slujba religioasă, oficiată dimineața în biserica ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavril” din Luna de Jos, la ora 15:00 va fi deschiderea oficială a evenimentului, când vor fi acordate diplome pentru cuplurile din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Apoi, în curtea școlii, cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol folcloric, susținut de interpreții Maria Marcu, Maria Golban Șomlea, Florian Roșan, Amalia Chiper Iurian, Flavius Pop și Alin Perșa, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

De asemenea, vor evolua și membrii grupului tradițional al Zegrenilor din Ceaba și ai Ansamblului folcloric „Muguri de Așchileu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.