Zilele Culturale Maghiare, 13 – 20 august 2012

Zilele Culturale Maghiare, eveniment ajuns la a III-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în perioada 13 – 20 august, iar locaţia principală va fi Piaţa Unirii. Deschiderea de gală va avea loc la Opera Cluj.

Zilele Culturale Maghiare Cluj 2012 (foto: stiridecluj.ro)

Festivalul este format dintr-o serie de evenimente diversificate, deschise publicului clujean: târg de artizanat, programe pentru copii, expoziţii de artă şi fotografie, standuri ale muzeelor şi ale editurilor de carte, prezentări de vinuri şi gastronomie, plus festivalul folcloric „Szent Istvan”, ajuns la a 14-a ediţie.

Vrem să avem un festival ca în ţările europene şi s-a demonstrat ca se poate organiza şi la Cluj aşa ceva„, a declarat membrul fondator al Asociatiei Clujul Comoară, Szep Gyula.

Directorul festivalului Santa Levente le promite clujenilor că cele 7 zile de festival vor fi cu totul deosebite, cu multe activităţi pentru cetăţenii de toate vârstele: „Vom încerca să avem o stradă care să trăiască la nivel maxim, de dimineaţa până seara, cu standuri ale mesteşugarilor, standurilor de carte, respectiv o scenă pe care vom organiza concerte din cadrul festivalului folcloric „Szent Istvan”, astfel încât să putem atrage toate categoriile de oameni cu activităţile noastre. Vom avea şi acţiuni sportive de streetball şi un perete de escaladare„.

Primarul Emil Boc a anunţat că le va oferi un cadou celor prezenţi anul acesta la Zilele Maghiare din Cluj: un spectacol de artificii de 10 minute. Pentru ca toate activităţile să se desfăşoare fără incidente, evenimentul va fi supravegheat de Poliţia Locală, Jandarmerie şi ISU Cluj.

Ştiri de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.