Zilele Culturale Maghiare au adus un număr impresionant de turişti la Cluj!

Evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Culturale Maghiare a adunat la Cluj-Napoca zeci de mii de clujeni şi turişti din ţară şi din străinătate. Acest val de vizitatori a reprezentat o adevărată gură de oxigen pentru hotelierii români.

Festivalul de Film Transilvania din luna iunie nu a fost singurul care a adus o creştere importantă a numărului de turişti care au vizitat Clujul, organizatorii evenimentului Zilele Culturale Maghiare se pot lăuda şi ei cu faptul că au reuşit să aducă într-o săptămână câteva zeci de mii de turişti la Cluj.

„A fost un eveniment care oarecum a trezit din letargia specifică lunii august afacerile în domeniul turistic în Cluj-Napoca. Nu au însemnat atât de mult pe cât ne aşteptam să însemne, dar oricum raportat la anul trecut s-a simţit o oarecare creştere”, a declarat Ionuţ Poenaru, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Clujeni.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare se pot lăuda cu evenimente la care au reuşit să adune chiar şi 20.000 de spectatori.

„La concertele mari, mai ales începând de miercuri, publicul a fost mai mare de 10.000 de oameni, între 10.000 şi 20.000 de oameni, ceea ce înseamnă un mic record la Cluj, la un moment dat sigur am ajuns la 20.000. Am avut vizitatori din Anglia, din Suedia, chiar din Statele Unite, din foarte multe ţări. Pe Facebook şi pe site putem controla de unde avem cei mai mulţi vizitatori”, a spus şi Gergely Balazs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.