Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sarbatorita la Cluj

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj organizează mâine, 1 octombrie 2014, o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, tema din acest an fiind „Să nu lăsăm pe nimeni fără sprijin! Să promovăm o societate pentru toţi!”

varstnici

În Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, DGASPC Cluj organizează, în cadrul centrelor rezidenţiale din subordine, între orele 10.00 şi 15.00, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Astfel, se vor organiza petreceri cu beneficiarii, excursii, ieşiri la iarbă verde, spectacole cu măşti, recital de poezii şi cântece, mese festive.

Cu acest prilej, prin intermediul activităţilor organizate, DGASPC Cluj aminteste tuturor cât de important este pentru vârstnici să simtă că sunt necesari pentru familie şi pentru comunitate.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte anual, în data de 1 octombrie, începând din anul 1991, când Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ziua de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populaţie ne reaminteşte cât de valoroşi sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-şi cumpere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.