In Cluj s-au inregistrat doua cazuri de boala Lyme in 2013 din cauza capuselor

capusePeste 70 de clujeni au fost muşcaţi de căpuşe au fost inregistrate de la începutul anului şi până în prezent, potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publica Cluj. De asemenea, în cazul a doi clujeni, medicii au confirmat faptul că aceştia au contactat boala Lyme.

Directorul adjunct al DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că 76 de persoane au fost muşcate de căpuşe în 2013. De asemenea, două cazuri de boală Lyme au fost confirmate la Cluj, însă ambele persoane au fost muşcate în anii trecuţi.

„Este vorba despre două persoane, adulţi, de vârsta a treia, din mediul rural. Probele au fost investigate, s-au confirmat şi la Bucureşti. Cazurile au fost confirmate în februarie şi martie”, a precizat Moisescu, citat de citynews.ro.

Boala Lyme (Lyme borrelioza sau borrelioza) este o boală infecţioasă produsă de o bacterie transmisă omului prin muşcătura de căpuşă. Trebuie precizat că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia.

Lyme este supranumită şi „boala cu 1000 de feţe” deoarece afecteaza întregul organism, simptomele aparute mimează pe cele ale altor boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.