Ziua Internațională Alzheimer la DGASPC Cluj

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj organizează marți, 21 septembrie 2021, sub egida „Zilei Internaționale Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C. Cluj.

Tema campaniei din acest an este „Know Dementia Know Alzheimers” și reflectă importanța diagnosticării precoce și a intervenției în boala Alzheimer.

Evenimentul are ca scop informarea și conștientizarea:

  • profesioniștilor din domeniul medico-social despre problematica demenței și maladiei Alzheimer și metodele de management a bolnavilor;
  • aparținătorilor și îngrijitorilor persoanelor cu boala Alzheimer asupra posibilităților de diagnosticare, tratament, beneficii şi servicii conform drepturilor persoanelor cu această boală.

În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj în colaborare cu Universitatea „Babeș-Bolyai” și Societatea Română Alzheimer, Filiala Napoca organizează în data de 21 septembrie 2021, începând cu ora 11.00, workshop-ul on-line cu tema „Know Dementia Know Alzheimers”.

De asemenea, până în data de 17 septembrie a.c. se va desfășura în municipiul Cluj-Napoca o campanie stradală de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la tematica propusă, prin distribuirea de materiale informative (flyere, pliante), inclusiv promovarea workshop-ului.

Aceste evenimente se doresc a fi pentru toţi, fie ei profesioniști, fie aparținători, un prilej excelent de a comunica propria experienţă, de a discuta şi de a învăţa împreună. Bolnavii Alzheimer şi aparţinătorii acestora au nevoie de acces la o comunitate cât mai mare de experţi şi o varietate de soluţii concrete și modele de intervenţie integrate pentru a oferi suport autentic celor afectaţi de această problemă medicală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.