Cherecheș: „Pregătiți-vă! Din nefericire, ne așteaptă o iarnă cu multe restricții”

Șeful catedrei de sănătate publică a UBB, clujeanul Răzvan Cherecheş susţine că pe români îi aşteaptă o iarnă lungă cu multe restricţii din cauza pandemiei COVID.

Expertul în sănătate publică a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 şi a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada şi a ţărilor din UE.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialişti străini. „R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecţia se împrăştie în populaţie, dacă R<1 infecţia este sub control”, a explicat specialistul UBB.

Ca urmare, situaţia se va înrăutăţi în România şi vor fi noi restricţii, crede Răzvan Cherecheş. „Din nefericire, ne aşteaptă o iarnă lungă cu multe restricţii, pregătiţi-vă! Nu va ajuta deloc faptul că ţările cu rată mare de vaccinare vor avea o viaţă normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheş, potrivit Mediafax.

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.