Ziua Mondială a Cărţii pentru copii la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Ziua Mondială a Cărţii pentru copii se sărbătoreşte în toată lumea, în data de 2 aprilie, fiind şi ziua de naştere a marelui scriitor danez pentru copii Hans Cristian Andersen. Consiliul Internaţional al Cărţii pentru Copii, fondat în 1953, a ales această zi pentru acţiuni de promovare a cărţilor pentru copii şi tineret.

biblioteca judeteana octavian goga

Cu această ocazie Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, ca în fiecare an, activităţi culturale menite să promoveze bucuria lecturii în rândul celor mici, dar şi acţiuni de atragere către bibliotecă şi cultură a întregii familii.

Astfel, la Secţia pentru copii (Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr.104), în data de 2 aprilie, ora 11.00, va avea loc o întâlnire cu Amedeia Neamţu, autoarea cărţii Poveşti colorate din Ţara Curcubeilor. La întâlnire sunt invitaţi scriitoarea Hanna Bota şi actriţa Teatrului de Păpuşi “Puck”, Andreea Bolovan. În cadrul întâlnirii va fi lansat un concurs de poveşti şi va fi premiat Cel mai fidel cititor în anul 2014.

Totodată, filiala Zorilor (str. Observatorului nr.1), organizează în data de 2 aprilie, ora 12.30 o întâlnire cu Cititorii anului 2014.

Filiala Kogălniceanu (str. Kogălniceanu nr.7) va organiza în data de  1 aprilie, ora 12.30,  un atelier de creaţie pentru cei mici Cum se scrie o poezie. Tot aici, în data de 2 aprilie, ora 14.00 va avea loc activitatea-concurs pentru copii Ghiceşte povestea.

La Filiala Traian Brad (str. Izlazului nr.18), în data de 3 aprilie, ora 12.00  va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului literar Micii creatori, concurs ajuns la ediţia a XII-a.

One thought on “Ziua Mondială a Cărţii pentru copii la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.