Ziua Națională a României, marcată la Cluj cu tradiționala paradă militară, artificii de zi, ploaie de confetti și o reconstituire istorică a Marii Uniri! FOTO-VIDEO

Cu mic cu mare, sute de clujeni au venit în această dimineață în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru a lua parte la manifestările dedicate Zile Naționale a României și a vedea tradiționala defilare militară.

Parada a început în jurul orei 11:30 după slujba Te-Deum din Catedrala Mitropolitană și după mesajele autorităților locale și a celor două biserici, iar în acest an a inclus și un spectacol aviatic cu celebrele MIG-uri care au survolat cerul Clujului, urmând ca apoi să intre în scenă forțele terestre și artileria grea a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, autospecialele Institutului pentru Situații de Urgență și echipajele forțelor de ordine și siguranță publică.

Aproximativ 430 militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, cu 71 de mijloace tehnice, participă la evenimentele de 1 Decembrie organizate la Cluj-Napoca.

LIVE @ Parada militară © eClujeanul.ro

Organizatorii au marcat această zi cu artificii de zi care au desenat cerul în culorile „tricolorilor”

Ploaia de confetti pe acordurile piesei „Noi suntem români” a lui Nicolae Furdui Iancu.

După parada militară, clujenii s-au deplasat pe Bulevardul Eroilor pentru a asista la spectacolul reconstituirii istorice a Marii Uniri de la 1918 care a dus la formarea României Mari.

Hora Unirii în fața Monumentului Memorandiștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.