Ziua sentintei: Dan Voiculescu află astăzi dacă va ajunge după gratii

Fondatorul Partidului Conservator (PC), DAN VOICULESCU va afla astăzi verdictul final în DOSARUL PRIVATIZĂRII Institutul de Cercetari Alimentari (ICA). Verdictul va fi dat în şedinţă publică.

dan voiculescu

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

El a venit la IPJ Ilfov pentru controlul judiciar.

Întrebat de jurnalişti cum se simte, în perspectiva sentinţei care se va pronunţa vineri în cazul său, Voiculescu a povestit că a trăit cu soţia sa şi cu doi copii, până la 34 de ani, într-o singură cameră, având WC în curte.

DAN VOICULESCU. 10 ani de închisoare – aceasta este sentinţa pe care procurorii o cer pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA. O pedeapsă dublă faţă de prima condamnare pe care mogulul a contestat-o la Curtea de Apel Bucureşti. Dacă este vinovat sau nu vom afla astăzi. Sentinţa judecătorilor va fi una definitivă şi executorie.

Anchetatorii susţin că DAN VOICULESCU şi-a utilizat poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel de piaţă. 3.6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real, susţin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro.

Pe 24 septembrie 2008, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Dan Voiculescu.

În decembrie 2008, 13 persoane au fost trimise în judecată. După trei termene la Tribunalul Bucureşti, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că Dan Voiculescu a devenit parlamentar.

După ce că mai mult s-a amânat decât s-a judecat, pe 29 iunie 2012, dosarul a fost reîntors la Tribunalul Bucureşti pentru că Dan Voiculescu şi-a dat demisia din fucţia de senator. În decembrie acelaşi an, fondatorul Partidului Conservator obţine un alt mandat în Parlament, iar dosarul ajunge iar la Curtea Supremă. Însă doar până în ianuarie 2013, când Voiculescu şi-a dat iar demisia, iar dosarul a făcut cale-ntoarsă la Tribunalul Bucureşti.

În septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.