11 personalități clujene, premiate în cadrul Galei Cetățenilor de Onoare ai Clujului, la Cinema Florin Piersic – FOTO/VIDEO

Cinematograful Florin Piersic a găzdui vineri, 26 mai, Gala Cetățenilor de Onoare, într-un cadru festiv și în prezența a circa 300 de spectatori, eveniment parte a programului Zilelor Clujului 2017.

Primăria Cluj-Napoca a acordat titlul de cetățean de onoare celor 11 personalități din viața culturală, istorică și sportivă a orașului: antrenorii de judo Florin Bercean şi Simona Richter, etnologul Ioan Taloş, profesorul universitar Alexandru Rotar, poetul Ion Mureşan, medicul Lorant Szentagotai, filologul Onufrie Vinţeler, artistul Grigore Leşe, pictorul Cornel Brudaşcu şi criticul literar Irina Petraş.

De asemenea, a fost acordat titlul de „Cetăţean de Onoare” postmortem medicului Nicolae Stăncioiu, care dă numele Institutului Inimii din Cluj. Titlul a fost ridicat de cei doi fii ai săi.

Prof. Victor Bercea a fost amfitrionul galei.

\ \ \

Primarul Emil Boc a înmânat fiecărui cetățean de onoare o statuetă originală sculptată de artistul Liviu Mocanu, simbolizând scara spre Cer, spre absolut și transcendent. Primarul a evidențiat în discursul său rolul de elită și modelul pentru clujeni al cetățenilor de onoare prezenți, susținând că Primăria Cluj-Napoca va susține mereu elita intelectuală a orașului. 

Vizibil emoționați, noii cetățeni de onoare ai Clujului au mulțumit municipalității și comunității locale pentru acest prestigios titlu și și-au arătat bucuria, admirația și mândria pentru municipiul Cluj-Napoca.

La final, asistența s-a bucurat de un concert de excepție interpretat de artistul Grigore Leșe. Redăm mai jos o secvență video din recital.

Cine sunt premianții primei ediții a Galei Operelor Clujene:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.