29250 de doze de vaccin anti-COVID ajung mâine la Cluj

Marți, 29 decembrie, vor ajunge la Cluj-Napoca următoarea tranșă de vaccinuri împotriva coronavirus. Acestea vor fi transportate în condiții optime de siguranță în containere soeciale cu gheață carbonică și folie etanșă. 

Astfel, potrivit autoritățile Clujul va primi 29.250 de doze de vaccin împotriva COVID-19 în această a doua tranșă care ajunge în România.

În total, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și ClujNapoca.

La București va ateriza în jurul orei 7.50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel:

București: 40.950 de doze
Iasi : 25.350 doze
Cluj-Napoca: 29.250 doze
Constanta: 8775 doze
Craiova: 12.675
Brasov: 12.675
Timișoara: 10.725

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.