330 de tineri din 20 de țări au venit la Cluj-Napoca într-un program ERASMUS, organizat de UTCN și UMF Cluj

Școala Internaţională de Vară în domeniul „imprimării 3D cu aplicabilitate în domeniul medical”, din cadrul proiectului internațional ERASMUS KA2 – BRIGHT debutează astăzi la Cluj-Napoca, iar 330 de tineri din 20 dd tari au venit în oraș pentru acest program.

Cu această ocazie, le-am transmis participanților următorul mesaj: tinerii sunt o sursă inepuizabilă de creativitate, având capacitatea să își adapteze aptitudinile astfel încât să facă față cu brio oricărei provocări ale pieței muncii. Faptul că au ales să facă schimb de informații și de cunoștințe într-un astfel de proiect demonstrează că slujbele viitorului se vor baza în mare parte pe cunoaștere – knowledge – iar aceste experiențe îi pot defini profesional.

La Cluj-Napoca, ecosistemul local format din universități, societatea civilă, administrația locală, mediul privat și ONG-uri este unul colaborativ și creează un mediu propice pentru dezvoltarea tinerilor, indiferent de domeniul în care activează. Primăria municipiului Cluj-Napoca sprijină constant astfel de evenimente inovative, care pun la încercare potențialul și creativitatea celor implicați„, a declarat primarul Emil Boc.

Școala de vară BRIGHT organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” reunește pe lângă instituţiile de învățământ superior şi o serie de companii private specializate în domeniul imprimării tridimensionale 3D.

Mai multe detalii legate de Școala Internaţională de Vară BRIGHT sunt disponibile pe pagina web a proiectului ERASMUS KA2 – BRIGHT la adresa: https://bright-project.eu/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.