5 defibrilatoare moderne au fost instalate de ISU Cluj în cinci locuri din Cluj-Napoca – VIDEO

Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a instalat cinci defibrilatoare cu instrucțiuni vocale și acces public în zone intens circulate din oraș.

Primarul Emil Boc a făcut o demonstrație LIVE și a prezentat instrucțiunile pentru manevre de resuscitare pe care fiecare dintre noi le poate face.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, a instalat 5 defibrilatoare cu acces public în zone intens circulate din oraș: Baza sportivă „La Terenuri”, Baza sportivă Gheorgheni, BTarena, Cinematograful Dacia și Cinematograful Mărăști.

„Acest proiect a fost votat de către clujeni în cadrul proiectului de Bugetare participativă. Îi felicit încă o dată pe cei care au făcut propunerea!

La Sala polivalentă BTarena a fost organizată o întâlnire cu personalul Primăriei prezent în mod obișnuit la locațiile unde au fost instalate defibrilatoare, precum și cu reprezentanți ai Poliției Locale, în cadrul căreia reprezentanții ISU Cluj au făcut o demonstrație de utilizare a noilor aparate. Demonstrația poate fi urmărită în materialul video de mai jos„, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, lângă fiecare defibrilator există un panou informativ referitor la pașii pe care o persoană fără cunoștințe medicale trebuie să îi urmeze într-o situație în care este necesar să intervină. Prin urmare, într-o situație limită, până la sosirea salvatorilor – ca urmare a apelului absolut necesar la 112 – aceste instrumente pot fi utilizate de către orice cetățean.

Investiția totală este în valoare de 12.500 de lei.

Proiectul va fi extins și în alte zone publice intens circulate din oraș. Mai multe informații despre aceste aparate: http://defibrilatoareaccespublic.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.