50 de autobuze noi se afla in planul de achizitii al Primariei Cluj-Napoca pentru 2014

autobuze clujPrimăria Cluj-Napoca va cumpăra 50 de autobuze noi, investiţia fiind de aproximativ 75 de milioane de lei şi urmând să fie suportată din bugetul local şi din cel al Companiei de Transport Public SA, a anunţat, primarul Emil Boc.

O parte dintre aceste autobuze vor fi folosite si pentru transportul metropolitic, a anuntat edilul.

„În 2014 vom achiziţiona 50 de autobuze noi, investiţia fiind estimată la circa 75 de milioane de lei. Un număr de 40 de autobuze, care costă circa 60 de milioane de lei, vor fi finanţate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi cumpărate din banii Companiei de Transport Public SA, care va contribui cu 15 milioane de lei. Sperăm, prin aceste investiţii, să modernizăm parcul auto al companiei şi să oferim un transport în comun la nivel european în municipiu. Suntem pregătiţi ca o parte din aceste autobuze noi să poată fi folosite şi pentru transportul metropolitan”, a precizat Boc.

Pe lângă cele 50 de autobuze, municipalitatea va achizitiona alte cinci autobuze noi, electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.