570 de lampioane vor fi lansate în Piaţa Unirii cu ocazia naşterii lui Matei Corvin

Vineri, 22 februarie 2013, va avea loc un flashmob în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca cu ocazia aniversării a 570 de ani de la naşterea lui Matia Corvin, în cadrul căruia vor fi lansate spre cer peste 570 de lampioane. Peste 1000 de persoane şi-au anunţat prezenţa la eveniment.

lampioane

„Voievodul Iancu de Hunedoara a ales urbea noastră să-i fie loc de naştere şi adăpost pentru tinereţe fiului său, viitorul rege Mateiaş. În oglinda valorilor universale el a devenit probabil cel mai de seamă personaj născut în acest oraș. Se pare că cetățenii clujeni nu l-au uitat niciodată şi este datoria noastră să-i perpetuăm memoria locală a celui care în timpul domniei sale şi-a arătat în repetate rânduri ataşamentul faţă de oraşul său natal. În preziua aniversării a 570 ani de la nașterea lui, veniţi să trăim împreună cîteva clipe de-nălțare în stare vizuală de mare impact”, se arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare Facebook.

Asociația Amaryllis îi invită pe clujeni să ia parte la acest eveniment însoţiţi de un partener, începând cu ora 19:00. Cei care vor asista la spectacol vor primi un lampion pe care îl vor aprinde şi îl vor lansa în aer împreună cu un gând bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.