7 școli gimnaziale și licee din județul Cluj primesc finanțări de peste 114.000 lei prin Programul Științescu Cluj în perioada martie-iunie 2016

Programul este realizat de către Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu Romanian-American Foundation și va sprijini 9 proiecte interdisciplinare din domeniul științelor exacte.

Beneficiarii fondului de finanțare pus la dispoziție prin programul Științescu sunt elevii și profesorii din școli clujene – clasele gimnaziale și liceale.

Câteva tipuri de proiecte care vor fi implementate în perioada martie-iunie:

  • I-Robot atelier de robotică (Liceul Nicolae Bălcescu);
  • Știință și tehnologie- pași spre inovare (Colegiul Tehnic Turda);
  • Fotosinteza: energia vieții (Liceul Onisifor Ghibu).

Fundația Comunitară Cluj împreună cu Romanian-American Foundation finanțează prin Fondul Stiințescu Cluj, proiecte prin intermediul cărora știința, tehnologia, ingineria și matematica sunt învățate și analizate împreună.

Fondul Stiintescu Sibiu
Fondul Stiintescu Sibiu

Programul este o alternativă la educația de tip clasic în care obiectele de studiu sunt studiate în mod separat.

Științescu Cluj urmărește ca elevii să își redescopere pasiunea pentru inovație, tehnologie și științe.

Programul pilot are ca obiectiv să dezvolte abilitățile de a lega teoria de practică. Concret, elevilor li se oferă oportunitatea de a lua contact cu cele mai recente tehnologii în domeniu.

Rezultatul urmărit prin Fondul Științescu este adaptarea mai ușoară pe piața muncii a absolvenților, un beneficiu de care se pot bucura pe termen lung și angajatorii.

Proiectele au început în luna martie a acestui an.

În prima fază a proiectelor elevii intră în legătură cu studenți, profesioniști, oameni de știință și practicieni din domeniu și stabilesc pașii următori de învățare experiențială.

La finalul acestei ediții a Programului Științescu Cluj – jumătatea lunii iunie – va avea loc o conferință cu expoziție în care elevii și profesorii iși vor împărtăși rezultatele publicului larg.

Pentru calendar și lista completă a proiectelor cuprinse în Programul Științescu Cluj, vă invităm să consultați site-ul http://cluj.stiintescu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.