A fost creată bateria de telefon care se încarcă într-o secundă

telefoane mobileCercetătorii de la Universitatea din Illinois au realizat o microbaterie pentru telefoanele mobile care se încarcă de o mie de ori mai rapid.

Microbateria creată de cei din Illinios are capacitatea de a se încarca într-o secundă.

„O baterie poate avea o putere mai mare decât oricine ar fi crezut. În ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au rămas în urmă. Aceasta este microtehnologia care ar putea schimba totul. Acum, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente”, a spus conducătorul cercetări, William King.

Pentru aplicaţii care au nevoie de multă putere, cum ar fi transmiterea unui semnal radio pe o distanţă lungă, condensatorii pot elibera energie foarte rapid, dar pot stoca doar o mică parte din ea.

Ca toate bateriile, şi aceasta are un anod şi un catod. Munca a început pe studiul grupului profesorului Paul Braun despre un nou catod care se încarcă rapid. King şi Pikul au realizat un anod care să se potrivească cu acesta şi au integrat cele două componente la o microscală pentru o baterie cu performanţe superioare.

Bateriile sunt reîncărcabile şi se pot încarca de o mie de ori mai rapid decât cele din tehnologia actuală.

Această microbaterie poate fi folosită în toate domeniilor care folosesc baterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.