A fost inaugurată filiala Kogălniceanu a Bibliotecii Judeţene Cluj!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj a inaugurat miercuri, 3 octombrie 2012, Filiala Kogălniceanu a bibliotecii.

Filiala Kogălniceanu se află situată pe strada cu acelaşi nume, la numărul 7, în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca, într-un imobil monument istoric – Palatul Teleki- şi va deservi populaţia din zonă, dar şi elevii şi studenţii care studiază la unităţile de învăţământ din apropiere. Anterior, în această locaţie a funcţionat Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, din anul 1994 şi până la mutarea fondului colecţiei de bază în sediul central al bibliotecii.

Spaţiul filialei a fost renovat din resursele financiare asigurate de Consiliul Judeţean Cluj prin bugetul instituţiei, iar în această locaţie va funcţiona o secţie pentru copii, o secţie de împrumut pentru adulţi şi o sală cu 25 de locuri pentru lectura pe loc. Filiala mai dispune şi de o sală multifuncţională unde se intenţionează ca până la sfârşitul anului să fie puse la dispoziţia publicului 10 calculatoare cu acces la Internet. Tot cu această ocazie, mobilierul bibliotecii a fost recondiţionat, un sprijin important, printre care un televizor şi un DVD player, provenind din donaţii ale unor persoane particulare.

Fondul de documente este format din cca 18.000 de documente organizate în acces liber şi a fost constituit din achiziţii realizate din bugetul instituţiei încă din anul 1996, din donaţii de la persoane private, precum şi de la diferite edituri. Totodată, vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor şi câteva titluri de ziare şi reviste clujene, precum şi baza de date cuprinzând legislaţia României.

Programul de acces al filialei este în zilele de luni, miercuri şi joi între orele 12.00 şi 20.00, iar marţi şi vineri de la ora 8.00 la 16.00.

„Suntem convinşi că publicul clujean va primi cu maximă bucurie această reinaugurare şi că va apela într-un număr cât mai mare la serviciile şi facilităţile pe care le punem la dispoziţie în această locaţie. Zona centrală a municipiului avea nevoie, cu certitudine, de această filială a bibliotecii prin intermediul căreia să îşi satisfacă nevoia de cunoaştere nu doar locuitorii din zona centrală ci şi elevii şi studenţii de la numeroasele instituţii de învăţământ care funcţionează în acest areal” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.