Cresc taxele pe casă, teren şi maşină de anul viitor!

Valoarea impozitelor pentru locuiţe şi terenuri, pe baza cărora vor fi plătite taxele locale în anul 2013, vor creşte cu 16%, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Pentru automobile, taxele rămân neschimbate la maşinile mici, dar se dublează pentru cele cu motoare puternice.

Nivelurile de impozitare se ajustează cu 16,05%, aceasta fiind rata inflaţiei din ultimii trei ani. Ultima majorare a avut loc în 2010.

„Se actualizează nivelurile impozitelor si taxelor locale din Hotărârea Guvernului nr. 956/2009 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotărâre a Guvernului privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013, cu rata inflaţiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012”, scrie în proiectul de Hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Finanţelor, citat de economica.net.

Prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, cu cele 16 procente, primăriile vor câştiga, în plus, de la cetăţeni, 531 de milioane de lei, potrivit estimărilor Ministerului de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.