A început a șaptea etapă de dezinsecție a domeniului public în Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca va efectua în perioada 1–16 octombrie 2015 a șaptea acțiune de dezinsecție pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Acțiunea se va desfășura între orele 21:00 și 5:00. în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala si/sau prelungi.

dezinsectieSubstantele folosite in actiunea de dezinsectie sunt K”OTRHINE PROFI EC 25 si/sau DETRAL SUPER- substante pentru combaterea adultilor si BAYICIDAL WP 25 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele mentionate sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:

Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor;

Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei

– Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

De asemenea, in perioada 1 – 10 octombrie 2015, va avea loc o noua actiune de deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Actiunea se va desfasura intre orele 8.00 si 16.00. In cazul in care nu va fi posibila desfasurarea actiunii de deratizare din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala sau prelungi.

Deratizarea va fi efectuata cu produsele FACORAT PASTA si STARKORAT BLOCK CERAT raticide pentru combaterea rozatoarelor, produse avizate de Ministerul Sanatatii -Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupa Xi si Xn de toxicitate si se regasesc in Registul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.

Pentru eficienta, activitatile de dezinsectie si de deratizare trebuie tratate in mod unitar, atat pe domeniul public, cat si privat la nivelul localitatii, motiv pentru care facem un apel cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului sa efectueze deratizarea si dezinsectia pe proprietati, cladiri, in subsolul blocurilor, odata cu actiunea de pe domeniul public a Primariei Cluj-Napoca.

Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus. Combaterea rozatoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de imbolnavire (boli bacteriene, virotice si parazitare), atat a populatiei cat si a animalelor, precum si pierderi economice (poluare, distrugere, etc.)

Dezinsectia si deratizarea sunt realizate de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.