A murit unul dintre cei mai mari handbalişti români

Federaţia Română de Handbal a anunţat, sâmbătă, că fostul pivot al naţionalei României de handbal masculin, care a cucerit primul titlu mondial din istorie, Otto Tellman, a decedat la vârsta de 86 de ani.

otte tellman

Otto Tellman a fost jucător de bază al reprezentativei României, care cucerea primul titlu mondial din cele patru din palmares, în 1961, în RFG. În urmă cu 52 de ani, tricolorii au cucerit titlul mondial, după o finală cu Cehia, încheiată cu scorul de 9-8, fiind nevoie şi de prelungiri pentru stabilirea câştigătoarei.

Tellman, care a evoluat pe postul de pivot, a apărat culorile unei singure echipe româneşti de-a lungul carierei, Steaua Bucureşti, pe care a şi antrenat-o, înaintea retragerii definitive în Germania, unde s-a şi născut.

„Handbalul românesc se desparte cu greu de unul dintre cei mai mari jucători ai României, care au făcut istorie la semicerc. Federaţia Română de Handbal deplange moartea campionului şi este alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în comunicatul forului naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.