A patra etapă de dezinsecţie pe domeniul public la Cluj incepe la 1 iulie

dezinsectiePrimăria Cluj-Napoca anunta efectuarea celei de-a patra actiuni de dezinsectie pe domeniul public în perioada 1 -18 iulie 2013. Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 şi 5.00, iar in cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va prelungi.

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt DETRAL SUPER şi K”OTRHINE EC 15 – insecticide pentru combaterea adulţilor şi BIOLARKIM 14 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) respectiv Xi (gr.IV) de toxicitate.

Totul se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale OMS 536 din 1997, Legea 101 din 2006 privind serviciile publice de salubrizare precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare.

Pentru eficienţă, activitatea de dezinsecţie trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem un apel cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului să efectueze dezinsecţia pe proprietăţi, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.