Al patrulea evadat din arestul IPJ Cluj a fost prins la Alba Iulia

Alexandru Bartus (32 ani), ultimul evadat din arestul IPJ Cluj, a fost prins de politisti joi, in jurul orei 15:00, intr-un cartier din Alba-Iulia. Acesta se afla singur intr-o cabana din zona Micesti si nu a opus rezistenta la vederea oamenilor legii.

bartus_0

Alexandru Cristian Bartuş a evadat sâmbătă 17 ianuarie, din arestul Poliţiei Cluj, alături de alţi trei infractori. Cei patru deţinuţi au avut un plan minuţios. Cei patru infractori se aflau sâmbătă, în jurul orei 18.00, în sala de recreaţie a arestului din cadrul IPJ, intr-o cameră în care arestaţii preventiv sunt aduşi să se relaxeze, aici având la dispoziţie şi o masă de ping-pong.

Cum au evadat cei patru?

Cei patru deţinuţi Daniel Baciu (acuzat de furt), Claudiu Botorea (furt), Alexandru Bartuş (furt calificat)şi Tiberiu Lăcătuş (cercetat pentru tentativă de omor) au fost lăsaţi nesupravegheaţi în sala de recreaţie întrucât un complice de-al lor şi-a dat foc în celula sa. Doi dintre cei trei poliţişti care erau de serviciu în acel moment l-au luat pe bărbat, care era acuzat de tentativă de omor, au stins focul şi l-au dus la baie. Situaţia s-a complicat întrucât acesta a simulat că are un infarct, dând şi semne clare de instabilitate psihică. Au fost chemat Detasamentul de Interventii şi Actiuni Speciale (DIAS) şi bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie.

Acestia, aflaţi în camera de recreaţie, au avut circa o oră la dispoziţie, timp în care nu au fost supravegheaţi de nimeni. Ei au observat că săptămâna precedentă, muncitorii Companiei de Apă-Canal din Cluj-Napoca a avut o intervenţie şi au lăsat mai multe gratii nesudate. Întrucât zilele precedente a plouat foarte mult, celulele şi coridoarele arestului au fost inundate. A fost chemată o vidanjă de la Compania de Apă Someş şi muncitorii s-au apucat de lucru. Furtunul a fost introdus prin gratiile de la geamul sălii de recreaţie. Întrucât cantitatea de apă era mare, angajaţii de la Apă-Canal au decis să introducă un furtun mai mare. Pentu asta a fost nevoie să forţeze mai multe gratii de la geamul din sala de recreaţie. După ce au rezolvat problema, muncitorii au lăsat gratiile nesudate. Când au rămas singuri, infractorii au reuşit să îndepărteze cu uşurinţă barele din fier. Astfel, cei patru deţinuţi au ajuns direct în strada Traian, din centrul oraşului. Camera unde se aflau comunica direct cu exteriorul.

Astfel, cei patru evadaţi au trecut prin faţa geamurilor unde lucrează angajaţii SRI Cluj. În jurul orei 19.00, poliţiştii au aflat că aceştia evadaseră şi au dat alarma. Unul dintre cei patru a fost prins după câteva ore. Daniel Baciu, în vârstă de 16 ani, a fost reţinut în jurul orei 22.00, în zona gării din Cluj, aflată la circa 5 minute de mers de strada Traian. Poliţiştii l-au prins, în zona centrală a oraşului, după miezul nopţii pe Claudiu Botorea, în vârstă de 36 de ani. Tot duminică, mai spre dimineaţa, în jurul orei 6.30, a fost prins şi al treilea evadat, Tiberiu Lăcătuş Bartuş, 22 de ani, acuzat de tentativă de omor. Acesta se afla în zona Gării Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.