Se deschide un punct de sacrificare a mieilor de Paște în incinta Agro Transilvania din Dezmir

Centrul Agro Transilvania din Dezmir, societate comercială aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, va deschide în incinta pieţei agro-alimentare de gros a Clujului, pentru al doilea an consecutiv, un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

agro transilvania cluj

Punctul pentru sacrificarea mieilor va fi deschis începând din data de 2 aprilie 2015 şi va funcţiona zilnic, între orele 5:00 şi 17:00. Transportul până în incinta Centrului Agro Transilvania este asigurat de autobuzele liniei 8L.

„Demersul nostru are la bază intenţia de a veni în întâmpinarea tuturor celor care îşi doresc să respecte tradiţiile şi să aibă pe masa de Paşti carne proaspătă de miel, din producţia locală. Punctul de sacrificare a mieilor va funcţiona după toate normele igienico-sanitare, astfel încât de Sărbătorile Pascale, atât catolice cât şi ortodoxe, clujenii să poată să-şi aleagă mielul dorit cu maximă încredere, la preţuri decente, având totodată posibilitatea de a vedea şi de a verifica mielul înainte de a fi sacrificat”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Menţionăm faptul că punctul de sacrificare a mieilor din incinta Centrului Agro Transilvania este singurul punct autorizat, la ora actuală, din zona municipiului Cluj-Napoca, În momentul de faţă, la nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj se află în procedură de verificare şi autorizare punctele de sacrificare a mieilor din municipiile Turda şi Câmpia Turda precum şi din oraşul Huedin, rezultatul acestor proceduri urmând a fi adus la cunoştinţă publică în zilele următoare. În ceea ce priveşte abatorul din comuna Iara, în această locaţie mieii pot fi sacrificaţi în mod curent, în tot cursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.