Avem programul oficial al Zilelor Clujului 2015! Vezi care sunt principalele evenimente!

Ediția cu numărul 5 a „Zilelor Clujului” va avea loc în perioada 22-26 mai și va fi integrată în programul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

piata muzeului cluj

Studenții clujeni vor demonstra că sunt o forță și un element esențial în dinamica orașului, chiar în debutul Zilelor Clujului, cu ocazia evenimentului „Studenții dau Culoare Clujului”. Manifestarea va avea loc vineri, 22 mai 2015, de la ora 9.00, la Sala Polivalenta, unde studentii universităților clujene vor lua parte la „închiderea anului universitar”. De la ora 10.30, aceștia vor participa la Parada Universitatilor Clujene, dupa care, vor ajunge în Piața Unirii la un spectacol de culoare pe ritmurile orchestrei Bigg Dimm A’Band.

Va prezentam, pe scurt, evenimentele importante din cadrul Zilelor Clujului 2015:

Piata Unirii

Scena din Piata Unirii va gazdui, timp de 3 zile, concerte pop-rock, seara de muzica clasica si un regal folcloric, după cum urmează:

Vineri, 22 mai

The Cup Song
Incepand cu ora 18:00, in Piata Unirii, elevii scolilor clujene vor bate recordul de cel mai mare „Cup Song”, pe ritmurile Alexandra Ungureanu & Crush. in aceste zile, toate scolile clujene sunt asteptate sa se inscrie in acest proiect al Zilelor Clujului. inscrierile se pot face la coordonatorul activitatii din cadrul scolii pana la data de 15 mai 2015.

Numarul tinerilor care s-au inscris pana in acest moment in proiect a depasit 1200 de persoane.

Seara de vineri va continua in Piata Unirii cu concertele trupelor David & The Six Martini Band, Vunk si, in premiera, va urca pe scena, impreuna, trupa Iris cu legendarul solist Cristi Minculescu, dar si cu Dan Bittman, soprana Felicia Filip si actorul clujean Dan Chiorean.

Sâmbătă, 23 mai

Seara de muzica clasica din Piata Unirii avea urmatorul program:
18:00 Spectacol Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder
Invitat special: pianistul rus Eduard Kunz;

Angajamentul pe care si l-a asumat Alexandru Tomescu in momentul in care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, in septembrie 2007 si apoi in decembrie 2013, a fost acela de a familiariza un numar cat mai mare de romani cu sunetul splendidului instrument. Vioara Stradivarius Elder, folosita timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerata a fi unul din cele mai bine conservate Stradivariusuri.

Repertoriul ales – „ENESCU EXPERIENCE” – opera marelui muzician roman, pentru ca in 2015 se implinesc 60 ani de la moartea marelui George Enescu;

O Cauza – Salvarea Casei Enescu de la Mihaileni- Botosani si transformarea intr-un centru cultural si
muzical international;

19:30 Gala Operelor Clujene – Opera Nationala Romana si Opera Maghiara de Stat
Musical Gala Night

21:30 Filarmonica de Stat Transilvania alaturi de solistii:
Florin Estefan, Diana tugui, stefan Pop, Viorica Cortez

Duminica, 24 mai

De la ora 15:00 va avea loc traditionalul Regal Folcloric. Pe scena vor urca ansambluri clujene si cei mai cunoscuti solisti de muzica folclorica: Vladuta Lupau, Maria Lobont, Ana Ilca Muresan, Oana Bozga, Silviu Adrian Popa, Ioana stetco, Lucia Potra, Mariana Morcan, Mariana Anghel, Dinu Iancu Salajanu, Dumitru Farcas, Cristian Pomohaci, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudascu, Aurel Tamas.

Piata Muzeului

Scena din Piata Muzeului va gazdui in perioada 22-26 mai, incepand cu orele 19:00 concerte de muzica live ale trupelor clujene. Seri de cover-uri, jazz, folk sau blues vor putea fi savurate in locatia boema. Printre trupe se numara: Indie Folker, Jazzybirds, Nuages Quartet, 3 O’Clock, artistul elvetian Mark Aymon, band-ul Academiei de Muzica „Gh. Dima” – Bigg Dimm A’Band, Arpi & Zip Band, Alex Musat Band, Mood Quartet.

Str. Mihail Kogalniceanu

Festivalul Culinar International (22-24 mai) va aduce in acest an un plus de eleganta si savoare prin prezenta unor restaurante cu specific international si a unor maestrii bucatari de renume international. Timp de 3 zile, gurmanzii sunt asteptati la demonstratii si degustari gastronomice, ateliere de gatit si recordul de cel mai mare Cheesecake –

Duminică, 24 mai, ora 16:00.

Promenada Multiculturalitatii „UBB aduce o lume intr-un oras” reuneste pe strada Mihail Kogalniceanu centrele si institutele culturale, facultatile, liniile de studiu, muzeele si alte departamente ale Universitatii Babes-Bolyai si ofera o viziune inedita asupra multiculturalitatii Clujului in sfera academica, sociala si culturala.

Tot pe strada Mihail Kogalniceanu vor avea loc si Promenada Cărților și Târgul Meșterilor populari clujeni. În cadrul târgului vor participa și meșteri populari din orașele infratite Zagreb (Croatia), Pécs (Ungaria), Suwon (Coreea de Sud), precum si comunitati si alte centre culturale.

Strada Potaissa (Zidul Cetatii) – (22-24 mai) va fi scena unor demonstrații de lupte, ateliere de pielarie, fierarie, olarit, antrenamente si turniruri cavaleresti. Toate aceste activitati fac parte din Tabara Medievala si Tabara Antica.

Programul din Manastur, zona „La terenuri” (22-24 mai), conceput de Asociatia Colectiv A împreuna cu locuitorii cartierului contine activitati dedicate copiilor, tinerilor, dezbateri de cartier, concerte live, teatru si multe altele.

Parcul Central „Simion Barnutiu” va fi „Fun Zone-ul” Zilelor Clujului (22-24 mai) oferind senzatii tari prin activitati outdoor cu: escalada, canoeing, tir cu arcul sau slackline.

De asemenea, in zona totemului Youth 2015, in contextul Capitalei Europene a Tineretului, se vor desfasura multiple evenimente si actiuni interactive organizate de Federatia Share si partenerii acesteia.

Casino-ul si Turnul Croitorilor vor oferi teatru de papusi, ateliere, demonstratii de tango sau expozitii iar Cinematografl Marasti va oferi spectacole de balet, festival de folk si proiectii de filme.

Intiativa Scena Urbana dezvolta si in acest an proiecte de vitalizare a unor spatii urbane si readucerea lor in atentia locuitorilor Clujului. Printre evenimente se numara spectacolul Habanera- fragmente din Opera Carmen, pe Dealul Cetatuia (zona Pergola), duminica, 24 mai, ora 20:00.

Festivalul Multiculturalitatii va aduce o serie de expozitii, worshop-uri, ateliere, seri multiculturale si conferinte in multiple locatii din Cluj-Napoca. Festivalul este organizat sub egida Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului-Filiala Cluj in contextul Capitalei Europene a Tineretului (cu sprijinul Federatiei SHARE Cluj-Napoca si Platforma Cluj Multicultural). in festival sunt implicate centre culturale si comunitati straine din municipiul nostru.

Pe langa aceste manifestari, vor mai avea loc Turneul de Fotbal pentru Juniori „Fotbal à la Cluj”, Corporate Games, concursul Treasure Hunt, tururi ghidate, animația stradală, ateliere de creație în aer liber, workshop-uri și multe alte surprize.

Evenimentul de închidere a Zilelor Clujului

20:30 Scena Verde – Locatia: Iulius Parc- scena flotantă de pe lacul de la Iulius Mall, realizata din reciclarea a peste 125.000 pet-uri

Concert inaugural al Teatrului „Scena Verde”

Spectacol de muzica de film, musical si balet oferit de Orchestra Simfonica Philharmonia Napocensis alaturi de soprana Stefania Barz, tenorul Marius Vlad Budoiu, mezzosoprana Iulia Merca, basul Kopeczi Sandor. Dirijori: Petre Sbarcea si Dalma Kovacs.

Broșura Zilelor Clujului 2015 poate fi răsfoită AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.