Alegeri locale 2016: Candidații la Primăria Cluj-Napoca și-au exprimat voturile! Emil Boc, Liviu Alexa, Octavian Buzoianu, Adrian Gurzău au ieșit la vot până la ora 11!

Principalii candidați la alegerile locale de astăzi au ieșit la urne încă de la primele ore ale dimineții.

alegeri

Până la această oră și-au exprimat votul primarul în exercițiu Emil Boc, Liviu Alexa, candidatul Mișcării Liberale, Octavian Buzoianu, candidatul „independent” susținut de PSD+ALDE, UNPR, PNȚCD, PND şi PRM, respectiv Adrian Gurzău, candidatul Partidului Mișcarea Populară.

Până la ora 9:22, aproximativ un milion de români au votat duminică, la nivel național, cea mai mare rată a prezenţei fiind înregistrată în judeţul Teleorman (9.53%), potrivit Mediafax.

Cei mai mulţi alegători s-au prezentat în judeţele Teleorman (9,53%), Giurgiu (8,89%) şi Olt (8,67).

La polul opus se află municipiul Bucureşti, cu o prezenţă de doar 2,83%, Harghita (3,75 %), Cluj (3,98%) şi Sibiu (4.05%).

Potrivit statisticilor emise de către Biroul Electoral Central, prezența la vot la nivelul județului Cluj la ora 10.00 este de 5,94%. Clujul se clasează astfel tot printre județele cu cea mai mică prezență la vot, fiind depășit doar de Timiș (5.84%) și Harghita (5.59%).

Primarul Emil Boc a mers la vot însoțit de soția sa, Oana, și de colegii săi din PNL Cluj, Marius Nicoara, Alin Tișe și Radu Moisin.

„Am votat pentru cei care au modernizat orașul și îmi respect contracandidații”, a spus Emil Boc după ce a votat.

Candidatul Mișcării Liberale la Primăria Cluj-Napoca, jurnalistul Liviu Alexa, a participat, duminică dimineață, la vot la o secție din cartierul Mănăștur.

Acesta a venit însoțit de echipa sa de candidați pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.

„Am votat pentru baietelul meu Stefan, am votat pentru un Cluj mai bun, pentru un Cluj modern si mult mai bogat. Sa mergeti la vot si… faceti schimbarea!”, a spus Alexa.

Candidatul „independent” Octavian Buzoianu, susținut de o coaliție formată din PSD+ALDE, UNPR, PNȚCD, PND şi PRM, a votat la secția nr. 44 din cartierul Grigorescu, fiind însoțit de liderii partidelor care îl susțin și de familie.

„Am votat pentru un Cluj modern, un Cluj civilizat, un Cluj al copiilor noştri, pe care vreau să-l construiesc alături de toţi clujenii. Le urez clujenilor să gândească cu mintea şi să aleagă aşa cum le dictează conştiinţa”, a declarat Buzoianu la ieșirea de la urne.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară, Adrian Gurzău, a fost cel mai harnic, acesta votând de la prima oră când s-au deschis secțiile de votare. Acesta a votat la secția de la FSEGA.

„Suntem din nou în mișcare!Am deschis la prima ora secțiile de votare,am votat pentru un altfel de Cluj!”, a susținut Gurzău.

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a votat la o secție din cartierul Grigorescu și a susținut la ieșirea de la urne că este nevoie de o schimbare de generație în Consiliul Local.

„Am votat pentru o schimbare la nivelul municipiului Cluj-Napoca. O echipă tânără și profesionistă care va avea o altă abordare la nivelul administrației locale. În ultima perioadă am discutat cu mai mulți cetățeni și toți mi-au spus că în Cluj-Napoca se poate și mai bine. Administrația a fost depășită de oraș!”, a declarat Remus Lăpușan.

PSD nu are un candidat propriu pentru Primăria Cluj-Napoca, alegând să îl susțină pe candidatul independent Octavian Buzoianu. Totuși, partidul și-a format o echipă tânără de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.