Alina Bica, fosta șefă DIICOT, și alte nouă persoane, trimise în judecată de DNA

Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, și alte nouă persoane, o parte dintre ele foști componenti ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), au fost trimise in judecata de catre procurorii anticoruptie, anunta, luni, DNA.

alina bica

Cei zece sunt cercetati in dosarul privind acordarea unei despagubiri suprevaluate, in cazul unui teren situat in sectorul 2 al Capitalei.

Procurorii precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca atat Bica, aflata in arest preventiv de aproape o luna, la data faptelor secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale de Despagubiri, cat si Crinuta Dumitrean, preşedinte ANRP şi preşedinta Comisiei Centrale de Despagubiri, de asemenea arestata preventiv in dosarul in cauza, daiudecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave “daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Pentru aceeasi acuzatie au fost trimisi in instanta si deputatul Catalin Florin Teodorescu, aflat sub control judiciar, precum si Remus Virgil Baciu, jurista Oana Vasilescu, cercetata sub control judiciar, precum si George Dragos Bogdan, aflat in arest preventiv, dar si Lacramioara Alexandru, aflata, de asemenea, in arest preventiv.

De asemenea, procurorii anticoruptie precizeaza, luni, ca au fost trimisi in judecata si evaluatorul Emil Nutiu (aflat in arest preventiv), precum si afaceristul Stelian Gheorghe (sub control judiciar), beneficiarul despagubirii. Cei doi sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu „cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

alina bica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.