Cele 11 persoane acuzate în dosarul Mediapro rămân în arest

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis ca cele 11 persoane acuzate de evaziune fiscala in dosarul MEDIAPRO sa ramana in arest.

protv

Judecatorii au respins toate cele 11 contestatii si au mentinut deciziile de arestare preventiva date de Tribunalul Bucuresti pe 6 decembrie.

Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Balan, Andreea-Cornelia Stanculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Danut Puiu, Elena-Lucia Adascalitei, Elena Nita, George-Laurentiu Dinu, Elena Calapereanu si Corina Medeleanu sunt cele 11 persoane arestate preventiv in dosarul MEDIAPRO, fiind acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani, respectiv ca au prejudiciat statul cu peste 6 milioane de lei.

Procurorii sustin ca, in perioada 2009-2014, Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Balan si Corina Medeleanu, in calitate de persoane cu functii de conducere/administrare in cadrul a trei societati comerciale de profil „media”, cu complicitatea celorlalti inculpati, au dispus inregistrarea in evidenta contabila a acestor societati si declararea fiscala a numeroase facturi care nu au la baza operatiuni reale de achizitie, provenind de la un numar mare de societati comerciale de tip „fantoma”.

Potrivit anchetatorilor, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15.000.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.