All Star Game la Cluj – un moment de relaxare înaintea încrâncenării din play-off-ul Ligii Naționale!

Meciul vedetelor din baschetul masculin românesc, All Star Game, s-a desfășurat vineri seara, 19 aprilie, în BT Arena, în fața a circa 3000 de iubitori ai sportului cu mingea mare și s-a încheiat cu victoria echipei Team Bobe împotriva Team Kuti, scor 106-103, dar scorul a contat prea puțin în această confruntare a celor mai buni din liga națională.

În mod simbolic, startul All Star Game s-a dat la ora 19:19 pentru a marca anul de înființare al clubului gazdă, Universitatea Cluj, iar primul moment al serii a fost concertul trupei Voltaj, iar solistul Călin Goia, un fan declarat al lui „U”, a compus o piesă specială dedicată „șepcilor roșii”.

Organizatorii au prezentat și un video dedicat celui mai important baschetbalist român și clujean, Ghiță Mureșan, dar și al altor foști jucători care au evoluat în maieul alb-negru, precum Horia Demian, Mircea Cristescu, Marius Crăciun sau Paul Chetreanu.

Prezentarea celor două loturi s-a făcut după un spectacol impresionant de lumini și lasere.

Imnul de stat al României a fost interpretat de o elevă a școlii de muzică Voltaj Academy.

Interesul publicului din Cluj a fost mult prea redus pentru o asemenea confruntare între cei mai buni baschetbaliști din Liga Națională,

Meciul în sine a început la ora 20:20 și a fost unul plin de faze spectaculoase, nelipsit dunk-urile, slam-urile, alley-oop-urile, pasele inedite, iar Dykes jr., fiul baschetbalistului de la U-BT Cluj-Napoca a intrat și el în teren la un moment dat și a fost ridicat de Ousmane Barro să însrie și el un coș. Primul sfert s-a încheiat cu Team Bobe în avantaj, 32-20, care a fost mult mai bună sub panou. Nici nu-i de mirare, doar acolo a jucat Dykes, Dorsey și Bobe Nicolescu.

Trupa de majorete Knights of Transylvania a făcut și ea show în timpul unui time out.

În pauza dintre primul sfert și al doilea a avut loc faza de calificări a concursului de 3 puncte, iar în finală au ajuns Goran Gajovic, cu 19 puncte înscrie, și Dragan Zekovic, cui 17 puncte.

Un alt moment special pregătit de organizatori a fost aducerea unei trupe de dunkeri profesioniști din Ungaria, FACE Team, care a făcut senzație pe parchetul din BT Arena.

Sfertul secund a fost unul disputat și extrem de captivant, încheiat cu scorul de 67-49 pentru Team Bobe, iar după pauza mare Team Kuti a forțat și a reușit să recupereze din deficitul de puncte, însă nu suficient pentru a prelua conducerea.

Finala de slam-dunk-uri s-a disputat între Kevin Hardy și Bobe Nicolescu, fiind câștigată de americanul de la CSU Sibiu.

Pauza dintre ultimele două sferturi a avut loc și finala concursului de trei puncte, câștigată de Goran Gajovic în fața lui Dragan Zekovic.

Ultimul sfert al confruntării dintre „stelele” baschetului românesc s-a încheiat tot cu Team Bobe la conducere, Team Kuti neavând forța necesară să întoarcă soarta partidei, iar trupa pregătită de Cristian Achim și Mihai Silvășan a câștigat All Star Game 2019 cu scorul de 110-103.   

MVP-ul partidei a fost desemnat Bogdan „Bobe” Nicolescu, iar confruntarea s-a încheiat cu o ploaie de confetti.   

Cei mai buni marcatori de la Team Bobe au fost Kyndall Dykes, cu 37 puncte, urmat de Bobe Nicolescu (27 puncte) și Andrei Mandache (13 puncte). La Team Kuti cel mai bun marcator a fost Nandor Kuti, cu 26 puncte, Goran Gajovic (20 pct) și Amedeo Casale (15).

Echipa U-BT Cluj la All Star Game 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.