Amenzi de 190.000 lei pentru defrișări în județul Cluj

Polițiștii cljeni au realizat pe parcursul lunii martie o amplă anchetă pentru combaterea ilegalităților din domeniul silvic, care s-a soldat cu amenzi de aproximativ 190.000 de lei.

„Poliţiştii clujeni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj şi ai Direcţiei Silvice Cluj au desfăşurat 37 de acţiuni pe raza judeţului Cluj. Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite săvârşite în domeniul silvic, respectiv recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase. Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi juridice care desfăşoară activităţi specifice în domeniu”, se arată într-un comunicat remis presei de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Oamenii legii au verificat peste 200 de transporturi de lemn, şapte instalaţii de debitat material lemnos şi două depozite de cherestea, iar în urma controalelor s-a depistat un număr de 13 de infracţiuni silvice şi confiscarea a aproximativ 560 de metri cubi de material lemnos, în valoare de de circa 190.000 de lei.

Poliţiştii ţin să le reamintească clujenilor că pot contribui la diminuarea defrişărilor ilegale prin intermediul „Radarului pădurilor”, sistemul de control pentru prevenirea tăierilor ilegale de lemn, care funcţionează din 8 octombrie 2014.

Fiecare cetăţean care doreşte să fie verificat un mijloc de transport lemn poate apela gratuit 112 comunicând numărul maşinii de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.